La Vanguardia (Català-1ª edició)

La fortalesa celeste

L’equip blanc visitarà aquesta setmana París i Vigo, on l’espera un rival en ratxa

- CARLOS NOVO Madrid

El Celta ja ha derrotat el Barça aquesta Lliga i ara es presenta com una seriosa amenaça per al Reial Madrid, que dissabte visita Balaídos. Que l’equip de Vigo va molt fort ho demostra la seva victòria davant el Vilareal gràcies a un gol de Nolito en l’últim minut.

Doble amenaça per al Madrid. Primer el PSG dimecres i després el Celta dissabte. El conjunt gallec va molt de debò. L’equip del Toto Berizzo va sortir triomfador del duel d’El Madrigal amb un gol de Nolito en l’últim minut que va treure del lideratge el Vila-real, l’altra gran revelació del campionat. El Celta suma a la taula els mateixos punts que el Madrid (18), nou líder per coeficient de gols, i el Barcelona. Precisamen­t, el quadre gallec rep la pròxima jornada a Balaídos el Madrid, a la recerca de reeditar la seva victòria contra el Barcelona (4-1) del 23 de setembre.

El matx d’El Madrigal no va defraudar. Hi va haver un temps per a cada equip. En el primer, el Vila-real, que va tenir una primera mitja hora molt bona, va poder sentenciar. Li va faltar definició, una constant els últims anys malgrat que en aquest ha canviat tota la davantera. El mèrit del Celta va ser saber resistir i colpejar el primer a quatre minuts del descans per obra d’Orellana, juntament amb Nolito el seu millor futbolista. Encara hi va haver un xut al pal del Celta abans de l’aturada, del mateix Nolito.

La segona part no va poder començar pitjor per al Vila-real, que va patir l’expulsió de Bailly per doble groga als 47. Just quan el Vilareal semblava perdut i quan l’àrbitre acabava de perdonar la vermella a Augusto, el conjunt de Marcelino es va reenganxar amb una rematada de Denis Suárez que va entrar en- ganxada al pal. Amb vint minuts per endavant, i malgrat tenir-ne un de menys, el xoc es va convertir en un duel d’anada i tornada, amb els dos equips llançats a buscar el gol de la victòria sense precaucion­s. No hi va haver gaires ocasions perquè les presses moltes vegades estan renyides amb la precisió. Amb tot, qualsevol hauria pogut guanyar. Quan l’empat ja semblava inevitable, va aparèixer Orellana per eliminar rivals a còpia d’enganys, acomodarse la pilota i llançar una rosca que se’n va anar a l’escaire. Nolito, el més llest de la classe, va caçar el rebuig i va enviar la pilota a la xarxa, tot en l’últim minut.

Marcelino va comparèixe­r a la sala de premsa compungit: “Estic fotut; hem regalat el partit. Si vols ser a dalt, hi ha coses que no pots concedir i en aquest partit n’hem concedit moltes, a més de l’expulsió, que ha estat absurda”, va assenyalar. Eduardo Berizzo va valorar “haver cregut sempre en la victòria, demostrem que podem vèncer en qualsevol camp”.

Per al Madrid, que va triomfar sense gaires problemes contra el Llevant dissabte, la setmana és decisiva per poder mesurar el nivell de l’equip, que no acaba de tenir continuïta­t ni d’enamorar amb el seu joc. Els blancs viatgen dimecres a París per jugar-se el primer lloc del grup de Champions contra el PSG, que acaba de guanyar 0-2 el Bastia amb dos gols d’Ibrahimovi­c. El dubte ara mateix és quants jugadors podrà recuperar Benítez de la infermeria. Ramos i Benzema tenen opcions, tot i que seria arriscar en tots dos casos. Encara és aviat per a la reaparició de dos jugadors fonamental­s, com Luka Modric i James. Passada la prova del Parc dels Prínceps el Madrid viatja dissabte a Balaídos, on posarà en joc el lideratge en un escenari on sol patir.

L’Atlètic, per la seva part, va sortir airós d’Anoeta, on una victòria clara es va convertir en polèmica als minuts finals. Els de Simeone van fer un gran exercici de futbol de pic i pala, tan del gust de la casa.

La primera part va produir el millor del xoc. L’equip de Moyes va sortir amb gran intensitat, però l’Atlètic va ser més eficaç. Als 8 minuts Griezmann va deixar clavat Illarramen­di en l’arrencada, va passar com un coet al costat de Diego Reyes i va superar per alt Rulli. No hi va haver gaires més rematades entre els tres pals fins als minuts finals, que van ser volcànics. Reyes va ser expulsat amb segona groga per haver protestat i en un rampell de fúria la Reial va acorralar l’Atlètic. Ja a l’afegit, Giménez va fer caure Jonathas a l’àrea. Iglesias Villanueva no va veure penal i en la contra Carrasco va fer el 0-2. Es va embolicar la cosa. Jonathas va ser expulsat per haver protestat, entre un festival de grogues per als donostiarr­es.

L’exblaugran­a va ser sempre un perill i va marcar el gol de la victòria cèltica a El Madrigal L’Atlètic va marcar el segon gol a la contra mentre la Reial protestava un penal no xiulat

?? JOSE JORDAN / AFP ?? Eufòria entre els jugadors del Celta després que Nolito va marcar el gol del triomf
JOSE JORDAN / AFP Eufòria entre els jugadors del Celta després que Nolito va marcar el gol del triomf