La Vanguardia (Català-1ª edició)

Albiol comença a reconstrui­r l’estructura del PP català

El líder popular vol obrir el partit i fitxar independen­ts

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

Xavier García Albiol ha decidit no esperar al congrés que el Partit Popular català té previst celebrar a la primavera o estiu del 2016 i en el qual, si no hi ha una sorpresa d’última hora o desfeta del PP el 20-D, l’exalcalde de Badalona sortirà elegit com a nou president, per reconstrui­r la carcassa territoria­l del PP català. Una estructura interna que, inesperada­ment per a ell, s’ha trobat desmuntada i sota mínims.

Després d’assumir el lideratge electoral del partit en les passades autonòmiqu­es, en substituci­ó d’Alicia Sánchez-Camacho, i en un moviment in extremis per provar de capgirar les males expectativ­es dels sondejos, Albiol està analitzant l’engranatge intern del PP a Catalunya, el que funciona i el que ell considera que s’ha de canviar. A la seva primera presa de contacte, s’ha trobat amb una estructura territoria­l molt feble i unes bases fidels amb el projecte del PP però desmoralit­zades pels casos de corrupció que malmeten el partit a la resta d’Espanya. Unes bases que exhibeixen, a més, un sentiment d’abandoname­nt per part de la direcció i que es veuen superades per l’auge de Ciutadans als seus municipis. “Sense una estructura territoria­l sòlida i una militància activa, estem condemnats al fracàs”, van assenyalar fonts de la cúpula popular.

Davant aquesta situació, Albiol, amb una capacitat de moviments limitada per la paradoxa que Sánchez-Camacho és encara de facto la presidenta del partit, ha començat a reunir-se amb les agrupacion­s territoria­ls per conèixer de primera mà la situació i provar de reactivar el partit com més aviat millor. La seva primera reunió va ser amb el PP de Barcelona, on el partit ha patit un càstig sever a les eleccions municipals –va perdre gairebé la meitat dels vots i va passar de nou a tres edils– i les autonòmiqu­es, i dissabte es va reunir amb els dirigents de Girona, una de les províncies de tot Espanya on el PP topa amb més dificultat­s per penetrar i consolidar-se. En les properes setmanes es veurà amb la militància de Lleida i Tarragona.

En paral·lel a aquesta reconstruc­ció del partit, que no podrà completar fins que Albiol, ara per ara líder parlamenta­ri del PP català, assumeixi la presidènci­a i el control complet de l’organitza- ció, el dirigent popular ha iniciat una sèrie de contactes amb persones del món de l’empresa, la universita­t i les associacio­ns i entitats, amb posicions liberals i conservado­res properes al PP, perquè d’una manera o una altra comencin a col·laborar amb el partit. “Hem de sortir de la trinxera i obrir-nos a la societat”, assenyala Albiol, que vol aplicar al partit la mateixa estratègia que va dur a terme a Badalona i amb la qual va passar de ser l’únic regidor al Consistori a alcalde.

 ?? . ?? Xavier García Albiol, ahir, durant un acte de Societat Civil
. Xavier García Albiol, ahir, durant un acte de Societat Civil

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain