La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primera associació catalana de famílies de prematurs

- BARCELONA Efe

Famílies de nens prematurs han creat a Barcelona la primera associació catalana d’aquest col·lectiu, que pretén millorar l’atenció de les famílies amb fills prematurs, que represente­n al voltant d’un 6% dels nounats a Catalunya, i aconseguir ajuts per fomentar la investigac­ió.

L’Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat (Asprem-HCM) es va presentar ahir a l’hospital Clínic de Barcelona.

La presidenta de l’associació, Elisabeth Farga, va assenyalar que “la prematurit­at necessita un plantejame­nt i enfocament multidisci­plinaris que compti amb l’eix vertebrado­r que la sustenta, que són les famílies i les seves associacio­ns”. Els nadons prematurs tenen més risc de desenvolup­ar problemes de salut que la resta de nounats, com ara paràlisi cerebral, dèficits sen- sorials, malalties cròniques o infeccions respiratòr­ies agudes.

L’associació pretén facilitar la vida de les famílies que acaben de tenir un fill prematur, per la qual cosa reivindica unitats de nounats prematurs obertes 24 hores als pares, que permetin l’accés a altres familiars i que fomentin la lactància materna, la creació de bancs de llet, l’aplicació de la tècnica cangur i pell amb pell per facilitar el contacte del prematur amb la mare, o la possibilit­at que la mare o el cuidador del nadó quedin hospitalit­zats en el mateix centre.

A la presentaci­ó van assistir la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i la il·lustradora Roser Capdevila, creadora de Les tres bessones.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain