La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Castellers de Sants s’abonen a la gamma extra

- SANTI TERRAZA Barcelona

Els Castellers de Sants es van anotar ahir la torre de nou amb folre i manilles durant la celebració de la seva diada, a la plaça Benet i Muixí. Els de Sants també van completar el tres de nou amb folre i van coronar el quatre de nou amb folre. La torre de nou dels de Sants és la tercera en el seu historial, la primera que executen aquest any i confirma que el salt que va protagonit­zar la colla a la gamma extra l’any passat no va ser un fet casual, sinó el resultat d’un rigorós treball d’una de les colles que expliquen més bé la progressió actual dels castells.

Amb els Castellers de Sants van actuar els Castellers de Vilafranca (tres de nou amb folre, intent de quatre de nou amb folre i agulla i torre de vuit amb folre) i els Minyons de Terrassa (tres i quatre de nou amb folre i cinc de vuit). Mentre que aquests van optar per un programa prudent, després de l’extraordin­ari èxit de la setmana passada amb el castell de deu, que podrien tornar a atacar diumenge a Girona, els de Vilafranca havien dissenyat l’actuació amb l’objectiu de fer la millor exhibició de la jornada. Però la caiguda del quatre de nou amb l’agulla –un dels castells bandera dels verds i que aquest any no han dut a terme– posa de manifest les dificultat­s de la colla per ampliar el ventall de registres que passegen aquesta temporada.

Entre els castells alçats aquest cap de setmana destaquen el quatre de nou amb folre que van descarrega­r els Capgrossos de Mataró ahir a Tarragona (el primer castell de nou completat de l’any) i el tres de nou amb folre dels Castellers de Sabadell a la seva ciutat.

També van brillar els Castellers de la Sagrada Família (quatre de vuit, dos de set i tres de set per sota), els Tirallongu­es de Manresa i els Xerrics d’Olot: totes tres colles van firmar les seves millors actuacions.

La colla del barri barceloní exhibeix poder i fermesa i confirma que ja és una de les grans

 ?? LAURA GUERRERO ?? El dos de nou dels Castellers de Sants
LAURA GUERRERO El dos de nou dels Castellers de Sants

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain