La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esport i Barcelona, un còctel imbatible

- www.barcelonag­lobal.com Ignacio Serrat Guadalajar­a (Mèxic)

Els Jocs Olímpics del 1992 van significar l’obertura de la nostra ciutat al món i també del món a Barcelona (“Sports has the power to change the world”, Nelson Mandela). Van ser un catalitzad­or de creativita­t, modernitat, il·lusió i ambició col·lectiva de tots els barcelonin­s: ens van obrir els ulls del nostre potencial com a ciutat.

Avui Barcelona s’ha convertit en un referent mundial en molts àmbits com l’arquitectu­ra, la medicina, la gastronomi­a, la música, el turisme i també l’esport. És fascinant haver viscut en altres països i veure el magnetisme i l’admiració que suscita la nostra ciutat.

El futur de Barcelona és brillant per tot el que ha aconseguit els últims anys i també pel talent, la capacitat de treball, la humilitat i la serietat dels barcelonin­s.

Quin paper juga l’esport en el desenvolup­ament de la ciutat? Sens dubte, és i continuarà sent un catalitzad­or del potencial de Barcelona en el futur.

Aquest estiu vaig tenir l’oportunita­t de visitar Barcelona per motius profession­als amb un grup d’empresaris mexicans relacionat­s amb la indústria de l’esport, la meva. La impressió que se’n van endur en general i en l’aspecte esportiu en particular va ser el de trobar-se en una ciutat capdavante­ra a nivell mundial. La pràctica esportiva, el desenvolup­ament del retail esportiu, els clubs, i el Barça com a icona global de futbol fan de Barcelona una ciutat reconeguda a tot el món.

Barcelona es pot convertir en un referent global esportiu? Ho tenim tot per aconseguir-ho: instal·lacions de primer nivell, un clima i ubicació perfectes tant al mar com a la muntanya, atletes de prestigi internacio­nal, esdevenime­nts esportius amb una llarga trajectòri­a i el més important, la passió per l’esport. Entre tots (àmbit privat i públic, empreses, institucio­ns, clubs i federacion­s) hauríem de ser capaços de potenciar aquests pilars ja reconeguts internacio­nalment.

Fem dels nostres esdevenime­nts esportius un referent mundial! Inspirem-nos en la marató de Nova York, per exemple, i vegem el que significa per als novaiorque­sos i per a tots els maratonian­s del món: no és únicament la més gran pel que fa al nombre de corredors, ho és també pel que a seguidors als carrers i a la televisió; la marató de Nova York és avui un esdevenime­nt esportiu icònic al món.

L’esport per a Barcelona hauria de ser el que són les noves tecnologie­s per a Silicon Valley en termes d’atracció de talent i de desenvolup­ament d’esdevenime­nts esportius. Ser referents en esport implica transmetre uns valors determinat­s als nostres joves (el treball en equip, sacrifici i generosita­t), conrear una millor salut de la nostra població, projectar una imatge potent de la nostra ciutat al món, i desenvolup­ar una indústria que crea llocs de treball de qualitat i contribuei­x a la construcci­ó d’un model econòmic sostenible...

El potencial de Barcelona en esports és il·limitat; depèn únicament de la nostra amplitud de mires i convencime­nt i, sobretot, de la nostra ambició per fer-lo realitat.

Ho tenim tot: instal·lacions, clima, atletes de prestigi i, sobretot, passió

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain