La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jaume Plensa: “El cava és un missatge dins d’una ampolla”

- RAMON FRANCÀS Subirats

L’artista plàstic Jaume Plensa va ser investit abans-d’ahir a la nit a Torre-ramona (Subirats) nou confrare d’honor de la Confraria del Cava Sant Sadurní.

El reconegut escultor, convertit ja en el 62è confrare d’honor de la Confraria després de 34 anys de trajectòri­a d’aquesta acadèmia bàquica, va afirmar en el seu discurs d’agraïment que el cava “és un missatge dins d’una ampolla”, ja que “sempre ajuda a expressars­e quan no surten les paraules”.

El president de la Confraria, Toni de la Rosa Torelló, va apuntar que es distingia Plensa per ser, com el cava, “universal”. També es va investir com a confrares de mèrit, amb imposició d’espasa a l’espatlla, els actors Roger Coma i Cristina Brondo; el periodista Llucià Ferrer; el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomi­a, Joan Ras; el xef Oriol Castro i el degà de la facultat d’Enologia de la Universita­t Rovira i Virgili de Tarragona, Joan Miquel Canals.

No va faltar a la festa de gala la reina del cava d’aquest any, l’actriu Carla Nieto. Mentre que Roger Coma va destacar que el cava és “una gran medecina”, Cristina Brondo posava l’accent en assenyalar que aquest escumós es transmet “de generació en generació”. Oriol Castro va advocar perquè els catalans siguin “ambaixador­s del cava i de la nostra terra”, i Llucià Ferrer es va mostrar encantat d’haver estat investit per segona vegada, després d’haver estat distingit anteriorme­nt pels Joves del Cava. Per la seva banda, Joan Ras va dir que “encara que es produeixi en altres zones d’Espanya, si hi ha un producte català per excel·lència aquest és el cava”.

 ?? RITA LAMSDORFF / CONFRARIA DEL CAVA ?? Carla Nieto i Toni de la Rosa Torelló escolten el discurs de Plensa
RITA LAMSDORFF / CONFRARIA DEL CAVA Carla Nieto i Toni de la Rosa Torelló escolten el discurs de Plensa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain