La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casemiro, l’intrús inesperat

- CARLOS NOVO Madrid

Havia de ser jugador de complement, però entre la nova lesió de Luka Modric i la baixa forma de Toni Kroos, Casemiro és a punt de convertir-se en indispensa­ble al mig del camp del Reial Madrid. Avui dia, ningú no li discuteix la titularita­t. El brasiler, repescat aquest estiu al Porto a canvi de 7,5 milions –una operació rara ja que pràcticame­nt l’havia cedit de franc– el 31 d’agost ja va ampliar el contracte fins al 2021. Havia convençut Benítez malgrat que al principi el va relegar a la banqueta. Un mes i mig després, Casemiro ha capgirat la truita. Contra el Llevant va recuperar nou pilotes i va tenir un nivell del 90% d’encert en les passades. El seu desplegame­nt físic va resultar incontenib­le per als granotes. Benítez va ser dels primers a adonar-se’n. Des de fa quatre partits ha desplaçat Kroos del mig centre i ara actua de doble pivot, dissabte al costat de Kovacic i abans al costat de Modric. Casemiro corre per dos i no descarta la passada llarga a la manera de Xabi Alonso. Una mancança, li falta me- surar més bé. De vegades, l’ímpetu fa que envesteixi el contrari, és propens a carregar-se de targetes i a fer faltes innecessàr­ies en zones no perilloses. Però fins i tot en aquest apartat està millorant.

Dissabte, al final del partit, es va preguntar a Benítez per l’actuació de Casemiro. La seva resposta va venir precedida d’un ampli somriure: “No m’agrada personalit­zar en els meus jugadors, però ha estat molt bé. Ens dóna equilibri, disputa i això ajuda molt a la part del darrere”.

No va ser tan generós amb Kro- os. La seva baixa forma física no passa desaperceb­uda per a ningú. Les paraules de Benítez poden anunciar una dosi de banqueta per a l’alemany: “El seu problema és qüestió de ritme i velocitat. És un jugador de visió i té continuïta­t. Jo vull que jugui a prop de l’àrea. No és un problema físic, sinó més aviat tàctic”. Kroos no ha estat fins ara un jugador determinan­t en els grans partits però ni de bon tros el seu fort és el gol. En tota la campanya passada, sempre com a titular, en va fer dos.

Al Madrid destaquen ara el canvi en el caràcter de Casemiro, que va arribar al Castella el febrer del 2013 procedent del São Paulo amb fama de conflictiu. S’empipava si no era titular. Al cap de poques setmanes ja jugava al primer equip a les ordres d’Ancelotti. Va ser decisiu perquè el Madrid no caigués eliminat a quarts a Dortmund contra el Borussia. No li va servir per seguir i va ser cedit la temporada última al Porto de Lopetegui. Aquesta temporada sembla que serà la de la seva consagraci­ó en l’elit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain