La Vanguardia (Català-1ª edició)

Beckenbaue­r nega la compra de suports

-

L’excampió mundial Franz Beckenbaue­r nega la compra de vots per assegurar l’organitzac­ió del Mundial del 2006 a Alemanya. El Kaiser de la pilota, president del comitè organitzad­or d’aquell torneig, ha repost amb contundènc­ia a les acusacions de corrupció aparegudes al setmanari Der Spiegel.

“No vaig enviar diners a ningú per adquirir vots per aconseguir que el Mundial de futbol del 2006 fos per a Alemanya. I estic segur que cap membre del comitè de la candidatur­a tampoc ho va fer”, ha assegurat Beckenbaue­r en un comunicat distribuït ahir.

El setmanari va assegurar que, segons informacio­ns a les quals va tenir accés i les fonts de les quals no revela, els organitzad­ors del Mundial van obrir el 2000 un compte secret en què el llavors cap de la multinacio­nal alemanya d’articles esportius Adidas, Robert Louis-Dreyfuss, va ingressar 10,3 milions de francs suïssos.

Els diners es van fer servir presumptam­ent per comprar els quatre vots asiàtics, dels 24 del comitè executiu de la FIFA. Posteriorm­ent, el comitè organitzad­or va tornar a Louis-Dreyfuss 6,7 milions d’euros (7,6 milions de dòlars al canvi actual) i va fer una triangulac­ió financera amb ajuda de la FIFA.

La publicació afirma que tant Franz Beckenbaue­r, que va ser cap de la candidatur­a i del comitè organitzad­or, com l’actual president de la Federació Alemanya de Futbol (DFB), Wolfgang Niersbach, que era un dels seus subalterns, estaven al corrent de les maquinacio­ns.

Dissabte passat, el mateix Niersbach ja havia rebutjat vigorosame­nt aquestes acusacions, de la mateixa manera que ho va fer el que va ser braç dret de Beckenbaue­r en el Mundial.

En la votació per atorgar l’orga- nització d’aquell torneig, la candidatur­a alemanya es va imposar de manera molt ajustada, amb dotze vots a favor per onze que van donar suport a l’opció de portar el Mundial de futbol a Sudàfrica. Un dels 24 membres que componien llavors el Comitè Executiu de la FIFA, el neozelandè­s Charles Dempsey, es va abstenir de manera inesperada en l’últim torn de les votacions. Dempsey va explicar que es va negar a votar “a causa de les insuportab­les pressions i intents de suborn” de les dues federacion­s en lliça.

La FIFA va donar el Mundial a Alemanya per 12 vots, contra els 11 de Sud-àfrica i una abstenció sospitosa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain