La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rins, victòria i plata mundial

-

Sense Tito Rabat, altre cop a Barcelona per operar-se del braç esquerre –per la caiguda que va tenir al segon entrenamen­t de divendres–, i amb el campió Johann Zarco en actitud relaxada (7è), Àlex Rins s’ha erigit en l’animador de Moto2. El pilot de Nou Barris, novell a la categoria, va aconseguir la segona victòria del curs, com a la primera (Indianapol­is) també des de la pole, i va recuperar la segona plaça a la general. Sense Rabat tampoc a Malàisia, el pupil de Sito Pons està en disposició d’adjudicar-se el subcampion­at, tota una fita en el seu primer any a Moto2. “És un bon objectiu acabar el Mundial segon, encara que com que en Johann ja és campió ara l’objectiu és intentar arribar a ell, com si tingués opcions de guanyar el títol”, s’incentiva Rins, que es va imposar de cap a cap a Austràlia. “No recordo haver guanyat cap cursa escapant-me”, deia el barceloní, que malgrat perdre terreny a la sortida i baixar fins a la tercera plaça, va comandar tota la cursa amb comoditat i va acabar deixant Lowes a més de 6 segons. A Moto3, a Danny Kent se li continua resistint la corona. L’anglès en tenia prou amb guanyar o ser segon per ser ja campió, però a 9 voltes del final va tenir una caiguda en què també va fer caure Niccolò Antonelli i Enea Bastianini, el seu principal perseguido­r. L’absència de tots dos la va aprofitar el portuguès Miguel Oliveira per vèncer Efrén Vázquez, situar-se segon (a 40 punts) i esperar un miracle. Kent serà campió a Malàisia si no cedeix més de 15 punts al lusità.