La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ribas destaca en una victòria rotunda

Els blaugrana obliden la decepció europea a Sevilla

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

El Barcelona Lassa va oblidar la decepció de l’Eurolliga amb una victòria còmoda i àmplia a Sevilla contra un rival que compta per pallisses els partits a la Lliga Endesa. Només n’han jugat dos, però els jugadors de Luis Casimiro acumulen una diferència en contra de 74 punts en 80 minuts. El primer dia van caure contra el Rio Natura per 88-53 i ahir ho van fer per 58-97.

Tot va ser molt senzill per als blaugrana, que van tenir en Tomic el seu millor jugador a l’inici del partit amb 7 punts en quatre minuts (7-11). El pivot havia anotat en la primera jugada un 2+1, però els locals es van col·locar amb un sorprenent 7-3 aprofitant els errors defensius de l’equip de Pascual. Allà va acabar el desconcert del Barça, molt superior sota els cèrcols i també en el tir exterior (71% en llançament­s de dos). La diferència, que ja era molt àmplia al final del primer quart (1729), es va ampliar més en el segon amb un parcial de 4-20 que va sentenciar el partit (21-49).

El matx ja no va tornar a existir com a tal. El Barça va mantenir la concentrac­ió a ratxes i això li va servir per distanciar-se fins al 30-66, encara que llavors va encaixar un parcial de 9-0. Però el triomf no va perillar mai i en aquell període l’avantatge va tornar a superar els 30 punts (4174). Al final, l’avantatge més am- pli es va quedar en el 56-97 previ al definitiu 58-97. “Després d’una derrota el més important és jugar bé, amb intensitat, i oblidar-la com més aviat millor”, va dir Pau Ribas, el millor jugador del partit amb 18 punts (2/3 de dos, 4/4 triples i 2/2 tirs lliures), 5 rebots i 3 assistènci­es en 17m52s.

El conjunt d’Ibon Navarro va jugar un partit molt complet contra l’Estudiante­s (85-67)

La Penya planta cara

El València no ho va tenir fàcil –havia sorprès el Reial Madrid la jornada inaugural– per superar el FIATC Joventut per 76-69. Els verd-i-negres, sense complexos, van plantar cara al começament amb els punts de Suton (16, amb 3/6 de dos i 2/3 triples) i després amb l’encert de Paul (20, amb 2/3 de 2 i 4/6 triples). El marcador va anar molt igualat fins al 56-44 del minut 31, instant en què l’escorta dels Estats Units va anotar tres accions seguides que van provocar nervis en el conjunt local. Però la victòria del València no va perillar pel mal que va fer Dubljevic sota els cèrcols (20 punts i 8 rebots) i per la solidesa del conjunt de Pedro Martínez, que va jugar amb intel·ligència quan la situació era complicada.

Montañez celebra els 500

Roman Montañez és un dels històrics de l’ACB. Ahir va celebrar els 500 partits en la màxima categoria espanyola i ho va poder fer amb un triomf molt clar. L’ICL Manresa va vèncer l’Estudiante­s per 85-67 en un duel que va dominar sempre i en què va tenir el serbi Musli (16) i el nord-americà Simon (14) com a màxims anotadors locals.

?? JOSE MANUEL VIDAL / EFE ?? Una jugada d’Arroyo, que ahir no va ser titular, en presència de Slokar
JOSE MANUEL VIDAL / EFE Una jugada d’Arroyo, que ahir no va ser titular, en presència de Slokar