La Vanguardia (Català-1ª edició)

Puig lamenta no haver pogut aturar la marxa de Valeo de Martorelle­s

- BARCELONA Efe

El conseller d’Empresa, Felip Puig, va admetre ahir que la firma de components d’automoció Valeo “ha pres la decisió de marxar de Catalunya” i que “ni els treballado­rs, ni el Govern, ni els seus clients no l’hem pogut convèncer del contrari”. En declaracio­ns a Olot, on va inaugurar la nova oficina de turisme, Puig va assenyalar que “des del primer moment ja vam dir que el model de Valeo, des d’una perspectiv­a industrial, no és el que ens agrada més”.

“Finalment marxarà, deixarà els treballado­rs sense feina i haurem de buscar com recuperem l’ocupació per a aquesta gent ben formada perquè hi havia una indústria que produïa i proveïa Seat, Nissan i altres productors”, va assegurar el conseller. “Han pres una decisió que des del punt de vista econòmic es pot arribar a justificar, però que respon a una visió estratègic­a que no podem compartir”, va afegir Puig.

Divendres, la direcció de Valeo ja va anunciar a la plantilla que manté la seva voluntat de traslladar a Saragossa la producció de la fàbrica de Martorelle­s (Barcelona), que ocupa 257 treballado­rs, encara que desisteix de posar en pràctica el seu pla de manera immediata per obrir una negociació amb els sindicats que permeti arribar a un acord. Aquest pla consisteix a obrir un procés de negociació amb l’objectiu de minimitzar l’impacte social.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain