La Vanguardia (Català-1ª edició)

La bretxa entre Cristiano i el Madrid s’eixampla

El davanter portuguès dóna senyals d’estar cada dia més incòmode amb Benítez i el seu nou paper a l’equip

- CARLOS NOVO Madrid

La falta de sintonia entre Cristiano i el Reial Madrid cada dia és més evident. L’estrena mundial a Londres, dilluns a la nit, de Ronaldo, la pel·lícula sobre la vida del crac, va escenifica­r a la perfecció l’estat de les coses. Ningú del Madrid no va anar a l’estrena, en què sí que van tenir un paper destacat dos dels anteriors entrenador­s del portuguès: sir Alex Ferguson i Carlo Ancelotti. També hi va assistir, encara que sense gran protagonis­me, José Mourinho, amb qui Cristiano amb prou feines manté relació d’ençà que gairebé van arribar a les mans en un partit de la Copa del Rei a València en la seva tercera i última temporada junts.

El club blanc no va parlar de l’esdevenime­nt fins un dia després i ahir li va dedicar una petita ressenya: dos paràgrafs al web, bastant menys que la dedicada a Iker Casi- llas amb motiu del lliurament al porter del Porto de la gran creu del reial orde del mèrit esportiu.

A la gala Cristiano va dedicar paraules emocionade­s tant a Ferguson com a Ancelotti, però es va oblidar de Rafa Benítez. De Ferguson va assenyalar que “és una persona increïble en tots els sentits”. Sempre l’ha considerat el seu pare esportiu d’ençà que el va fitxar de l’Sporting de Lisboa per a Old Trafford amb només 18 anys. Cristiano tampoc no va tenir objecció a confessar la seva “adoració” pel United, club que ha estat interessat en el seu retorn.

De Carlo Ancelotti Cristiano va comentar: “És un gran entrenador i una gran persona, un paio fantàstic. El que em queda dels bons entrenador­s és la seva personalit­at. Amb tots dos vaig guanyar la Champions i tots dos són persones meravellos­es”.

La presència de Mourinho també va aixecar moltes especulaci­ons. El tècnic, en dificultat­s amb el Chelsea, és a l’òrbita del PSG, club que també aspira a fitxar Cristiano la pròxima temporada. De fet, en el partit que el club francès va disputar al Bernabeu dimarts de la setmana passada Cristiano es va acos- tar a la banda al final i va tenir paraules afectuoses amb Laurent Blanc, l’actual tècnic del club parisenc. Després també es va parar a saludar a la zona mixta l’amo i president del PSG, el xeic qatarià, Nasser al-Khelaifi. Preguntat Cristiano per si Mourinho podria tornar a ser el seu entrenador, la seva resposta va ser una altra vegada molt ambigua: “Per què no? El futur no el sap ningú”. Jorge Mendes, l’agent del jugador, va insistir minuts després que Cristiano acabarà la seva carrera al Reial Madrid.

Mentre tots aquests senyals incomoden el club blanc, a ningú no se li escapa que la posició de Bení- tez està cada dia més qüestionad­a. Els jugadors li recriminen els seus mètodes i des de la pretempora­da Cristiano no està còmode amb el seu nou paper de nou pur, una posició que li ha fet baixar l’eficàcia golejadora a més o menys la meitat. En aquest punt de la temporada anterior, sumava una mitjana d’1,8 gols per partit; en aquesta, 0,7.

Tampoc no és cap secret la manca de química entre Cristiano, que al febrer fa 31 anys, i Gareth Bale, que amb 26 Florentino Pérez vol convertir en el nou jugador bandera de l’entitat.

Aquesta temporada Bale ha aconseguit jugar on volia, lluny de la banda i com a mitjapunta per darrere del davanter centre. La relació entre els dos és estrictame­nt profession­al, però a Cristiano ja li va semblar fatal que Benítez, tot just quan va fitxar pel Madrid, el primer que va fer va ser anar a visitar Bale, que estava de vacances a Cardiff.

Per provocar una desconnexi­ó més important amb el club, Cristiano va tornar a rebre xiulets del públic del Bernabeu en l’últim partit, contra el PSG. Florentino Pérez es mou molt per enquestes. En l’última d’ahir mateix en un diari madrileny, a la pregunta de si el club havia de vendre Cristiano a l’estiu si arriba una gran oferta, el 72% dels votants contestave­n que sí.

FESTA SENSE EL MADRID Ningú del club va anar a la presentaci­ó mundial de la seva pel·lícula, però sí que hi van ser Ancelotti i Mou ELS ELOGIS Cristiano va dir que sent “adoració pel United” i va insistir que no sap on jugarà en el futur

 ?? FACUNDO ARRIZABALA­GA / EFE ?? Cristiano Ronaldo, abraçat a Carlo Ancelotti, a la filla del tècnic i a Jorge Mendes en l’estrena a Londres de la pel·lícula Ronaldo
FACUNDO ARRIZABALA­GA / EFE Cristiano Ronaldo, abraçat a Carlo Ancelotti, a la filla del tècnic i a Jorge Mendes en l’estrena a Londres de la pel·lícula Ronaldo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain