La Vanguardia (Català-1ª edició)

Forcadell remet la resolució de ruptura a l’ONU, la UE i Rajoy

- BARCELONA Redacció

“Faré el que digui el Parlament. No tinc por”. La presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell, no ha perdut ni un dia a posar fil a l’agulla i ahir mateix va posar en coneixemen­t de les institucio­ns internacio­nals el contingut de la resolució que dóna inici al procés de ruptura de Catalunya amb Espanya.

La missiva ha estat enviada per correu certificat a les diferents ins- titucions en versions en anglès i català, francès i català i, al Govern espanyol, en castellà i català.

En la carta Forcadell es limita a informar de l’aprovació del text que s’adjunta. Els destinatar­is són el secretari general de l’Organitzac­ió de les Nacions Unides, Ban Ki-moon; el secretari general de l’Organitzac­ió Internacio­nal de la Francofoni­a, Michaëlle Jean; els presidents del Parlament Europeu i de la Comissió Europea, Martin Schulz i Jean- Claude Juncker, respectiva­ment, a més del president del Govern central, Mariano Rajoy.

La informació també ha arribat als màxims responsabl­es del Consell Europeu i del Consell d’Europa, a l’Assemblea Parlamentà­ria de la Francofoni­a i a l’Assemblea Regional d’Europa, així com als ambaixador­s acreditats a tot Espanya.

D’aquesta manera, Forcadell dóna compliment al punt novè de la resolució, en què el Parlament de- clara “la voluntat d’inici de negociacio­ns per tal de fer efectiu el mandat democràtic de creació d’un Estat català independen­t en forma de república i, així mateix, ho posa en coneixemen­t de l’Estat espanyol, de la Unió Europea i del conjunt de la comunitat internacio­nal”.

La presidenta del Parlament és la remitent de la carta per informar de la resolució rupturista. I també serà un dels 21 càrrecs electes de la Cambra catalana que rebrà la notificaci­ó del Tribunal Constituci­onal (TC) en què dictarà la suspensió d’aquesta mateixa resolució. El Consell d’Estat va recomanar ahir que la providènci­a que previsible­ment emetrà el TC arribi “sota apercebime­nt” a la presidenta del Parla- ment, Carme Forcadell; al president de la Generalita­t en funcions, Artur Mas –o al president que acabi sent nomenat finalment–, així com als membres de la Mesa del Parlament i dels consellers.

A més, l’ens suggereix que aquesta notificaci­ó reculli “la prohibició expressa d’admetre a tràmit, ni per a la seva presa en cap considerac­ió ni per al seu debat o votació iniciativa (...) que directamen­t o indirectam­ent pretengui donar compliment a la resolució suspesa”. Inclouen a la prohibició l’annex amb els drets socials, i també que el president de la Generalita­t o qualsevol membre del seu Govern promoguin qualsevol iniciativa legislativ­a, sigui del rang que sigui, amb la mateixa finalitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain