La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anticorrup­ció s’oposa a la llibertat del tresorer de CDC

- MAYKA NAVARRO SANTIAGO TARÍN Tarragona / Barcelona

Demà es complirà la tercera setmana a la presó del tresorer de Convergènc­ia Democràtic­a de Catalunya, Andreu Viloca, i ahir el seu advocat, Xavier Melero, va defensar a l’Audiència Provincial de Tarragona la seva posada en llibertat. Els dos fiscals anticorrup­ció que dirigeixen la investigac­ió pel presumpte finançamen­t il·legal de CDC es van oposar a la seva excarcerac­ió. La decisió es prendrà en les pròximes hores i, tret de sorpreses, tot apunta que el responsabl­e de les finances del partit d’Artur Mas i gerent de les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona continuarà a la presó.

La mesura que prengui ara l’Audiència de Tarragona tindrà en compte l’anterior inter- locutòria, sobre aquesta mateixa investigac­ió, que al seu dia va deixar en llibertat l’empresari Jordi Sumarroca, després de dipositar una fiança. Llavors l’Audiència el va deixar en llibertat argumentan­t que el jutge del Vendrell, Josep Bosch, no havia detallat les diligèncie­s pendents amb Sumarroca a la presó. En aquesta ocasió, el magistrat es va cuidar que la interlocut­òria per la qual va enviar Viloca a la presó detallés totes les actuacions que queden.

En la vista d’ahir, els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda no van poder detallar, davant de l’advocat de Viloca, les diligèncie­s que queden pendents, perquè hi ha secret d’actuacions, però sí que han recordat que persisteix el risc de destrucció de proves.

Mentrestan­t, a la comandànci­a de la Guàrdia Civil de Tarragona, la policia judicial continua desxifrant els cedés i la documentac­ió trobada als maletins i la caixa forta que un altre dels implicats, el número dos d’Infraestru­cturas. cat, Joan Miquel Rosell, va amagar a l’estiu per la sospites que seria detingut. La investigac­ió continua oberta i no es descarten més escorcolls.

L’Audiència de Tarragona ha celebrat la vista davant el recurs d’Andreu Viloca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain