La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tot continuarà igual

-

El Parlament ja ha votat. I ara què? La veritat és que molta expectació als pobles i ciutats de Catalunya, molta alegria i festa, no s’ha vist. I de tot això els parlamenta­ris i el Govern en funcions n’han de ser conscients. Em fa l’efecte que tot plegat ha estat més una cerimònia de la confusió, un acte més d’una minoria important, que no la voluntat de tot un país. Tenim molts problemes a Catalunya i, en aquesta sessió, el Parlament no n’ha resolt cap. I ja es veurà si no en crea de nous per afegir als que ja tenim.

Els farmacèuti­cs continuara­n sense cobrar, el Govern en funcions seguirà pidolant a Madrid, algú haurà aconseguit proclamar-se màrtir, el judici del Palau continuarà esperant a la cua de tots els judicis, els que estan sota sospita continuara­n igual, i els ciutadans seguirem iguals amb les mateixes preocupaci­ons i maldecaps del dia a dia.

Als que no tenen feina, ningú els en donarà. I demà, fora dels exaltats habituals, la vida seguirà exactament igual. Europa ens mirarà de reüll, la gent encongirà les espatlles, potser somriuran, però, al final de tot, aquí i allà, la gent sortirà al matí, donarà una ullada al cel, es posarà les mans a la butxaca i seguirà el seu camí, com cada dia. I el conte s’haurà acabat.

RAMON RIU CODINACH Subscripto­r Manlleu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain