La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’àrea metropolit­ana impulsa un operador energètic propi

- DAVID GUERRERO Barcelona

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) crearà el 2017 un operador energètic per actuar com a mitjancer entre l’ens metropolit­à i les empreses subministr­adores amb l’objectiu de reduir la despesa i guanyar en eficiència. Durant els propers mesos s’elaboraran estudis previs a la seva creació i es buscaran projectes que ja estiguin en marxa per analitzar la viabilitat. Segons el vicepresid­ent executiu de l’AMB, Antonio Bal- món, “està pensat per al consum de les instal·lacions de l’administra­ció, en cap cas per competir al mercat privat”. Fonts de l’organisme supramunic­ipal apunten que, a més d’adquirir energia en les subhastes a millor preu, vendria l’excedent d’energia que produeixen depuradore­s i ecoparcs.

El pressupost de l’AMB per al 2016 destina 250.000 euros als estudis sobre l’operador energètic propi i 250.000 més a la creació d’una agència de transparèn­cia. La proposta més visible en aquesta lí- nia és un portal de transparèn­cia que es podrà consultar a través d’internet a partir del proper mes de gener. “Volem que es conegui l’estructura i la manera de funcionar de l’AMB”, va expressar la seva presidenta, Ada Colau, durant el debat d’aprovació del pressupost, que va tirar endavant amb els vots del govern format per PSC, Entesa pel Progrés Municipal i ERC, l’abstenció de CiU i la CUP i el vot en contra del PP i Ciutadans.

L’alcaldessa de Barcelona va definir el pressupost –de 663,35 milions d’euros, un 4% més que l’any passat– com “de transició” i va explicar la intenció d’obrir un procés participat­iu per recollir aportacion­s de la societat civil durant la l’elaboració del pla d’acció metropolit­à que marcarà els pressupost­os dels següents anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain