La Vanguardia (Català-1ª edició)

La infanta Cristina viatja a Barcelona gairebé en secret

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Barcelona

La germana del Rei va estar present en la firma d’una aliança global de la Fundació La Caixa amb l’Unicef

La infanta Cristina es va despertar ahir aviat. Abans de les set del matí va agafar un avió a Ginebra i encara no eren les 8 quan va arribar a l’hotel on s’allotja quan es queda a dormir a Barcelona, situat a prop de la Diagonal. L’esperava, al matí, una reunió a la seu central de la Fundació bancària La Caixa, on sol anar diverses vegades al mes per fer el seguiment dels projectes que ella coordina des del seu càrrec de directora de l’àrea internacio­nal. La presència de la infanta a la seu de l’entitat va coincidir amb l’acte de firma de l’aliança global firmada per la Fundació i l’Unicef per reduir la mortalitat infantil a causa de la pneumònia, un programa en què ha col·laborat Cristina de Borbó. Des de Ginebra, la infanta també coordina els programes de la fundació amb di- ferents organismes internacio­nals amb seu a la ciutat suïssa.

La infanta té previst desplaçars­e avui des de Barcelona fins a Madrid per assistir al funeral pel duc de Calàbria, que s’oficiarà demà al monestir d’El Escorial, amb assistènci­a dels Reis, de Joan Carles i Sofia i d’altres personalit­ats. L’última aparició pública de Cristina va ser precisamen­t el 7 d’octubre a El Escorial amb motiu de la missa oficiada just després de la mort del duc de Calàbria.

La infanta porta amb molta discreció la seva presència a la ciutat que va ser la seva residència durant més de vint anys. Des del 2013, com a conseqüènc­ia de la implicació d’Iñaki Urdangarin en el cas Nóos, la família viu a Ginebra. Per fer front a les fiances imposades pel jutge d’instrucció José Castro tant a Urdangarin com a la infanta Cristina, el matrimoni va vendre la seva casa de Pedralbes i té a la venda altres propietats. Iñaki Urdangarin no treballa des de l’estiu del 2012, quan va perdre el seu lloc a Telefónica que va mantenir mentre la família va viure a Washington. Els Urdangarin­Borbósidin­t a tenen Suïssa previsten espera continuard­el resul- retat del judici pel cas Noos, la primera sessió del qual se celebrarà a Palma el proper 11 de gener.

 ?? EUROPA PRESS ?? La infanta Cristina arribant ahir a un hotel de Barcelona
EUROPA PRESS La infanta Cristina arribant ahir a un hotel de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain