La Vanguardia (Català-1ª edició)

A punt per al Bernabeu

Al Barça xifren en un 100% les possibilit­ats que Messi jugui el clàssic

- JOAN JOSEP PALLÀS CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El dissabte 21 de novembre a les 18.15 hores Leo Messi serà al Santiago Bernabeu. El crac del Barcelona no es perdrà el clàssic. L’afició blaugrana pot estar tranquil·la: l’estrella no fallarà a la gran cita. Arriba i arriba bé. La lesió al genoll esquerre que es va fer contra el Las Palmas no li impedirà de vestir-se de curt per defensar el lideratge perquè ja està gairebé recuperat. Si no hi ha cap contratemp­s, la lesió del deu serà aigua passada. De fet, a la ciutat esportiva del Barça estan més que segurs de la seva presència a Madrid. “Hi ha un 100% de possibilit­ats que jugui”, xifren fonts barcelonis­tes després de veure’l treballar dilluns i dimarts. De Luis Enrique dependrà que Messi jugui com a titular o entri com a revulsiu. Revelada la incògnita de l’estat físic de l’argentí, aquest és l’únic dubte que ara per ara té el club.

Aquesta era la setmana clau per conèixer l’evolució del genoll esquerre de Messi després del tren- cament del lligament col·lateral del 26 de setembre passat. Els que coneixen la lesió que va tenir el quatre vegades Pilota d’Or apunten que abans no es podien treure conclusion­s, ja que calia complir tots els terminis. I ara que ja han transcorre­gut sis setmanes, de les set o vuit que es van calcular que Messi estaria de baixa, ja es pot dir que l’evolució de l’argentí va vent en popa per a alegria del cos mèdic i dels tècnics, que van revelar des del primer dia que ni forçarien ni correrien cap risc, ja que la recuperaci­ó del crac era la prioritat. L’astre també respira perquè, després de 27 clàssics consecutiu­s, ja sap que el del Bernabeu tampoc no se’l perdrà.

Messi va estar la setmana passada treballant a casa seva amb dos fisioterap­eutes de la selecció argentina, Luis García i Marcelo d’Andrea, que van anar a Barcelona per ajudar-lo en la seva posada a punt. És veritat que amb prou feines es va acostar a Sant Joan Despí, atès que al seu domicili disposa de cinta i gimnàs per seguir amb les pautes, però ara que la parella de físios ha volat a la concentrac­ió de l’albicelest­e, el retorn de Messi ha portat la millor notícia possible. El crac estarà a punt.

Per saber les condicions exactes en què estarà el dia 21 i els minuts de què, finalment, pot disposar al Bernabeu, el deu se sotmetrà a una prova definitiva pocs dies abans del partit. Encara és aviat, perquè ara el següent pas és trepitjar gespa i tornar a calçar-se les botes per tocar la pilota, tot i que en solitari. Serà llavors, ja amb l’alta, quan Luis Enrique haurà de planificar el partit amb Messi a l’onze amb el trident reunit o amb l’argentí a la banqueta, perquè quan ingressi a la gespa cada minut el disputi al màxim rendiment, com ja va passar al camp de l’Atlètic de Madrid (1-2) després que l’argentí arribés sense entrenar-se, després de jugar amb el seu país i ser pare per segona vegada. El pla del Calderón va sortir a la perfecció –victòria i gol inclòs–, un record que també serveix per aportar tranquil·litat en la gestió del retorn de l’estrella davant un partit de la magnitud del clàssic.

La presència de Messi serà un plus per al Barça, que defensarà el lideratge a Madrid, on pot allunyar el rival a sis punts, però inevitable­ment afectarà anímicamen­t els blancs i la seva afició, que coneix de primera mà del que és capaç el blaugrana. El curs passat no va marcar en cap dels dos clàssics, però el Santiago Bernabeu és un dels camps preferits de Messi des que es va presentar en societat el 19 de novembre del 2005 amb un 0-3 en què Ronaldinho va ser aplaudit per l’afició de Chamartín.

D’aquell debut es compliran deu anys just abans del matx. En aquest lapse, l’argentí ha jugat allà quinze partits en què ha celebrat 12 gols, alguns de tan recordats com els dos del 2-6, l’eslàlom a la Champions (0-2) o el hattrick en el 3-4 del 2014. Messi no fallarà i hi serà.

ELS TERMINIS ES COMPLEIXEN El de Rosario va treballar la setmana passada amb físios argentins i la que ve arribarà el test definitiu VA FER EL GOL DE LA VICTÒRIA De Luis Enrique dependrà que el crac entri a l’onze o comenci de suplent, com al Calderón

 ?? DENIS DOYLE / GETTY ?? Leo Messi celebrant el quart gol del Barcelona, el tercer del seu compte, el 23 de març del 2014 al Bernabeu
DENIS DOYLE / GETTY Leo Messi celebrant el quart gol del Barcelona, el tercer del seu compte, el 23 de març del 2014 al Bernabeu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain