La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tarrés i la tragèdia eslava

La selecció ucraïnesa que va apartar Espanya del podi s’entrena a Barcelona

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Diu el proverbi que la revenja és un plat que se serveix fred, i per molt que Anna Tarrés asseguri que això no va amb ella el cert és que no deixa passar l’ocasió d’assaborir i compartir amb delit els seus èxits judicials i profession­als. Un any després de plantar-se a l’Hospitalet amb la selecció francesa de sincronitz­ada després que la Federació Espanyola li tanqués les portes del CAR, ara ho fa al Club Natació Montjuïc amb l’equip ucraïnès, el mateix que va apartar del podi Espanya al Mundial de l’estiu passat i el que té tots els números d’apartar-la del medaller olímpic de Rio. Per això precisamen­t treballa ella amb Ucraïna, per culminar la tragèdia eslava per a Espanya i el Japó i que les coreografi­es ucraïneses passin al davant en els que seran els seus primers Jocs com a grup després d’un preolímpic que ha de ser un tràmit.

“És un equip que és a les portes de les medalles olímpiques, ja havíem vist la seva evolució i sabíem que en el moment en què posessin tot el seu coneixemen­t ordenat i el presentess­in d’una manera interessan­t donarien moltes sorpreses –explica Tarrés després de la sessió–. Al Mundial van contactar amb mi per veure si podia aportar-los una cosa nova. Elles estan molt acostumade­s a tenir una coreografi­a tancada des del principi i ara estem buscant aquest nou moviment excepciona­l, diferent, únic, que faci una rutina memorable. Un exercici en què elles siguin capaces de treure tot el seu potencial”.

“Amb l’Anna busquem una altra via per aconseguir l’excel·lència”, afegeix la selecciona­dora ucraïnesa, Svetlana Saidova, després de veure admirada com l’exseleccio­nadora d’Espanya dirigeix el seu equip amb un domini absolut de la situació. “És increïble el seguiment mediàtic que té la sincronitz­ada a Espanya”, afegeix després de veure l’allau de mitjans que han anat a una cita que la mateixa Anna Tarrés va muntar a corre-cuita mitjan-

LA TORNADA DE MENGUAL “La Gemma ha estat i serà la millor nedadora de la història, però no és el seu moment”

çant un grup de WhatsApp la nit anterior.

Tarrés parla sense complexos de la situació del combinat espanyol i del retorn de Gemma Mengual a la competició. “Els resultats estan mostrant en quin nivell es troba ara Espanya, dos països s’han posat al davant –assenyala–. I ja s’ha vist quina és l’estratègia per retenir almenys una medalla, però no entenc aquest retorn, sobretot perquè és una nedadora que fa molt de temps que no neda. Deien que les joves tenien molt de futur i de cara a la salut de la sincro espanyola seria molt interessan­t que arribessin elles. La Gemma ha estat i serà la millor nedadora de la història, el que ella ha fet per a aquest esport no ho ha fet ningú, però no és el seu moment”.

“Revenja? No, això és un repte profession­al –continua–. Per a una entrenador­a, poder portar un equip amb una qualitat fantàstica, amb ganes de nedar i de guanyar és un regal. Aquí no s’ha d’ensenyar tècnica, aquí cal motivar, il·lusionar... perquè siguin capaces de fer una coreografi­a excepciona­l, una obra mestra”.

La sessió acaba a la terrassa del club, amb un brindis amb vodka ucraïnès que serveix Tarrés mentre les nedadores es miren l’escena i es riuen de la vida.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Anna Tarrés dirigeix un exercici de l’equip ucraïnès sota la mirada de la seva selecciona­dora, Svetlana Saidova
GEMMA MIRALDA Anna Tarrés dirigeix un exercici de l’equip ucraïnès sota la mirada de la seva selecciona­dora, Svetlana Saidova

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain