La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alibaba aconseguei­x vendes de 3.700 milions la primera hora del dia del Solter

- PEQUÍN Efe

El gegant del comerç electrònic xinès Alibaba va aconseguir ahir vendes per un import de 4.000 milions de dòlars (més de 3.700 milions d’euros) en només una hora, en l’anomenat dia del Solter, la jornada de venda de productes en línia que s’ha convertit en el dia més gran de compres massives del món.

L’any passat, en les 24 hores d’aquesta jornada va aconseguir unes vendes de 9.300 milions de dòlars (uns 8.400 milions d’euros), un rècord que podria superar aquest any.

Un enorme marcador a l’estadi de les piscines olímpiques de Pequín mostra a temps real les vendes que els portals d’Alibaba estan pastant al llarg d’aquest dia del Solter, batejat així pels xinesos pel fet que l’11 de novembre és la data amb més uns del calendari.

El Japó, els Estats Units i Corea del Sud són per aquest ordre els països, a part de la Xina, les marques dels quals estan aconseguin­t millors vendes, ja que aquest any Alibaba vol donar a aquesta festa –que va iniciar el 2009– un abast global.

Per sectors, la xinesa Huawei és la que ha aconseguit vendre més mòbils en la primera hora (seguida de prop per la també xinesa Xiaomi i per Apple), mentre Nike lidera les vendes d’articles esportius, Midea les d’electrodom­èstics, Buick les d’automòbils i Uniqlo les de roba d’home.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain