La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Tribunal de Comptes alerta del caos en el pagament de l’atur

- MADRID Europa Press

El Tribunal de Comptes aprecia falta de control del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) sobre les prestacion­s d’atur indegudame­nt percebudes, com demostra el fet que aquest departamen­t hagi aportat fins a tres xifres diferents de deutors i deute pendent de cobrament a 31 de desembre del 2013. Així es recull a l’informe que acaba d’elaborar la institució, on consta un cert desgavell en les xifres.

D’una banda, figura que els serveis centrals del SEPE xifren en 324.814 els deutors i 582 milions d’euros el deute per cobraments indeguts de prestacion­s, mentre que, de l’altra, les direccions pro- vincials redueixen la xifra a 320.396 deutors i 563 milions d’euros. Per si el que s’acaba de dir no és suficient, en un inventari efectuat per l’organisme a petició del Tribunal de Comptes durant el procés de fiscalitza­ció el nombre de deutors detectats es va elevar fins als 418.272 i el deute total, fins als 769 milions, sempre amb la mateixa data: el 31 de desembre del 2013.

Aquestes “contradicc­ions” en les dades són conseqüènc­ia d’informacio­ns atapeïdes d’“incohe-rències, inconsistè­ncies i errors”, que provoquen un “control deficient” per part del SEPE, la qual cosa “no permet una adequada gestió dels cobraments indeguts”. Entre altres incidèncie­s, l’organisme fis- calitzador assenyala que fins a 35.025 deutors constaven amb informacio­ns diferents segons la base de dades consultada, que hi ha errors de registre o transcripc­ió que condueixen a “imports mancats de sentit”, i que el 10% del deute comptabili­tzat a l’inventari (81,6 milions d’euros) és anterior al 2010 i, per tant, està “presumible­ment prescrita”.

A més, 1,22 milions dels 47,21 milions que els Serveis Centrals del Servei Públic d’Ocupació inclouen a l’inventari com a deute derivat de la responsabi­litat empresaria­l han estat donats de baixa per les direccions provincial­s en considerar-los “crèdits incobrable­s”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain