La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cisco inverteix a Worldsensi­ng

L’empresa d’internet de les coses factura 4 milions d’euros

- MAR GALTÉS Barcelona

Worldsensi­ng, l’empresa de solucions industrial­s i de mobilitat basades en la internet de les coses creada a Barcelona el 2008, va anunciar ahir el tancament d’una ronda de finançamen­t en la qual hi han entrat com a socis els fons internacio­nals Cisco Investment­s, Mitsui & Co, Endeavor Catalyst i Fundación Entrecanal­es (que va ser el primer inversor de la companyia, el 2010). Els inversors de rondes anteriors, com Finaves i dos family offices catalans, també han participat en aquesta ronda, l’import de la qual l’empresa no ha fet públic. En fases anteriors World- sensing havia captat uns 2 milions.

La nova ronda, que en argot financer correspon a una sèrie B, servirà per accelerar el creixement internacio­nal de l’empresa, que ja opera amb clients als Estats Units, el Regne Unit, Espanya, Itàlia, Austràlia, i en països llatinoame­ricans. Aquest any Worldsensi­ng preveu una facturació de prop de 4 milions d’euros.

La companyia està liderada per Ignasi Vilajosana, cofundador juntament amb el seu germà Xavier, Jordi Llosa i Mischa Döhler. L’any passat, Ignasi Vilajosana va ser el primer emprenedor selecciona­t a Espanya per la fundació Endeavor, una organitzac­ió filantròpi­ca americana que dóna suport a l’emprenedor­ia.

Worldsensi­ng opera en dues divisions: d’una banda, està enfocada a les solucions per monitoritz­ar grans infraestru­ctures d’enginyeria civil o energia, i d’altra banda, en mobilitat, té Fastprk, d’aparcament­s intel·ligents, i Bitcarrier (adquirida el 2014), que millora la gestió del trànsit.

 ?? JORDI ROVIRALTA / ARXIU ?? Ignasi Vilajosana va cofundar l’empresa el 2008
JORDI ROVIRALTA / ARXIU Ignasi Vilajosana va cofundar l’empresa el 2008

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain