La Vanguardia (Català-1ª edició)

Deporvilla­ge tanca una ronda de 4 milions per créixer a Itàlia

La firma de Manresa vol liderar el mercat de triatló al sud d’Europa

- M. GALTÉS Barcelona

Deporvilla­ge, l’empresa de comerç electrònic especialit­zada en productes per a running, natació i ciclisme (els esports del triatló) i activitats a l’aire lliure, acaba de tancar una ronda d’inversió de 4 milions d’euros, encaminada a reforçar la seva presència al sud d’Europa. Aquesta operació de finançamen­t es va iniciar l’estiu passat, amb l’entrada del fons Samaipata (vinculat als fundadors de La Nevera Roja) i Mediaset España i Mediaset Italia, amb 2,7 milions. Aquest mes d’octubre, la ronda s’ha completat, fins a arribar a un total d’uns 4 milions d’euros, amb l’entrada d’Hugo Álvarez i Félix Ruiz (vinculats a Jobandtale­nt i Tuenti) i Dani Losantos de Factory Outlet, a més del fons d’inversió italià P101.

Creada a Manresa el 2010 per Xavier Pladellore­ns i Ángel Corcuera, la companyia va tancar el 2014 amb unes vendes de 6,4 milions d’euros (va créixer un 80% sobre el 2013), i espera arribar als 10 milions aquest exercici. L’empresa ocupa 35 persones, repartides entre Manresa i Barcelona. El 60% de les vendes es realitzen al mercat espanyol i el 40% a França, Portugal i Itàlia. Precisamen­t Itàlia és el primer objectiu on volen accelerar: a través de Mediaset, al desembre iniciaran la seva publicitat en televisió (acaben de començar a Espanya). “Abans de pensar a fer un salt a mercats anglosaxon­s, volem reforçar-nos a l’Europa llatina”, va explicar ahir Pladellore­ns.

En la cultura start-up, quan es tanca una ronda ja s’està pensant en la següent. “Per finançar aquest creixement, necessitar­em una nova ronda, almenys del doble de l’import de l’actual, però això serà ja entrat el 2016”.

Deporvilla­ge, que va viure la seva primera empenta en l’accelerado­ra Seedrocket, té representa­t en el seu accionaria­t una notable mostra de l’anomenat ecosistema emprenedor: en són consellers David Tomàs

La companyia va facturar 6,4 milions el 2014 i preveu arribar aquest any als 10 milions

(Cyberclick), Luis Cabiebes (Cabiedes & Partners), Jose del Barrio (Samaipata, ex-Nevera Roja) o François Derbaix (exTop Rural). També en són inversors Jesús Monleón, Iñaki Arrola, Juan Margenat, Marek Fodor, Carlos Blanco, Alberto Knapp o Albert Ribera.

Deporvilla­ge ven al seu web més de 30.000 productes d’unes 500 marques; i en la seva llista de desitjos hi figura el d’obrir algun dia una botiga física a Barcelona, “però no és un pla imminent”, diu Pladellore­ns.

 ?? . ?? Des del 2010. Xavier Pladellore­ns i Ángel Corcuera van fundar l’empresa a Manresa i ara ocupen 35 persones
. Des del 2010. Xavier Pladellore­ns i Ángel Corcuera van fundar l’empresa a Manresa i ara ocupen 35 persones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain