La Vanguardia (Català-1ª edició)

Noemí Bellido

Emibet, creada per dues infermeres, preveu facturar mig milió en dos anys

- ARIADNA BOADA Barcelona

COFUNDADOR­A D’EMIBET

Noemí Bellido i Elisabet de Mingo han creat una empresa, Emibet, que es dedica a efectuar assajos clínics a domicili. L’empresa permet accelerar els assajos que utilitzen voluntaris per verificar assajos de medicament­s.

Després de diversos anys treballant en projectes d’investigac­ió a l’hospital Clínic de Barcelona, les joves infermeres Noemí Bellido i Elisabet de Mingo es van adonar que molts voluntaris abandonave­n els estudis per la incomodita­t de sotmetre’s a controls periòdics que s’allargaven durant mesos.

Per posar remei a aquest problema, van decidir formar un equip d’infermeres i infermers que atenguessi­n el pacient, que sempre participa de manera voluntària, al seu propi domicili. “És una manera d’evitar desplaçame­nts i abandoname­nts i millorar l’atenció, i en molts casos accelera l’obtenció de resultats”, explica Noemí Bellido. A més a més, i segons expliquen les dues sòcies, cada vegada són més els centres d’investigac­ió i hospitals que busquen empreses que els organitzin el servei a domicili per poder dur a terme els estudis.

Animades pels col·legues i sense la necessitat d’una gran inversió, Bellido i De Mingo constituei­xen oficialmen­t Emibet el març del 2015. Poc després de crear el seu perfil en anglès a la xarxa profession­al Linkedin, un centre d’investigac­ió holandès s’hi va posar en contacte. “Estaven treballant en un nou medicament de l’àmbit de l’endocrinol­ogia, volien accelerar un estudi clínic a Catalunya i prefe-

La nova empresa neix orientada als grans assajos de medicament­s i tractament­s

rien, perquè és més eficaç, un servei a domicili”, explica De Mingo.

Després d’aquest primer estudi, Emibet està a punt d’iniciar els controls mèdics d’un nou estudi clínic en què participar­an una vintena d’hospi- tals espanyols i un de portuguès que durarà dos anys. Es preveu la participac­ió de més de 60 pacients voluntaris. L’objectiu del laboratori francès que l’impulsa és aconseguir millors tractament­s per accelerar i millorar la recuperaci­ó de persones que han rebut un trasplanta­ment de fetge.

Els pròxims dos anys, Emibet preveu facturar més de mig milió d’euros amb els seus serveis d’atenció sanitària profession­al a casa. Actualment està formada per un equip d’entre 20 i 60 diplomats en infermeria amb experiènci­a al sector mèdic i que varia en funció de cada projecte.

El servei, que ja existeix des de fa anys en altres països, és innovador a Espanya i, segons les dues sòcies, “pot ser clau perquè investigad­ors i farmacèuti­ques augmentin l’eficàcia dels seus estudis clínics i puguin desenvolup­ar noves solucions mèdiques amb més rapidesa”.

A més del control d’assajos clínics, Emibet també ofereix serveis d’infermeria a domicili per a particular­s de cures, injeccions, controls, test i eliminació de punts.

 ??  ??
 ?? JORDI ROVIRALTA ?? Noemí Bellido i Elisabet de Mingo, les sòcies d’Emibet
JORDI ROVIRALTA Noemí Bellido i Elisabet de Mingo, les sòcies d’Emibet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain