La Vanguardia (Català-1ª edició)

Chris Rock presentarà els Oscar “per als blancs”

L’actor critica la falta de diversitat racial entre els nominats

- BARCELONA Redacció

Per segon any consecutiu, l’absència d’actors negres entre els candidats als Oscar en les categories d’interpreta­ció torna a aixecar polèmica. I un dels que no ha dubtat a criticar la falta de diversitat racial entre els nominats per l’Acadèmia de Hollywood ha estat l’actor afroameric­à Chris Rock, que presentarà la cerimònia d’aquest any el dia 28 de febrer. Fent gala del seu sentit de l’humor, el còmic, actor, guionista, productor, director i realitzado­r de documental­s va deixar anar un comentari àcid a Twitter acompanyan­t un vídeo promociona­l del programa: “Els #Oscar. Els Premis BET per als blancs”, va dir, fent un joc de paraules amb els guardons atorgats per la Black Entertainm­ent Television.

És un secret de domini públic que l’Acadèmia no afavoreix la diversitat racial, però el retret de Chris Rock té un valor especial perquè serà el mestre de cerimònies de la gala, i se suma a les declaracio­ns de la mateixa presidenta de l’Acadèmia, Cheryl Boone Isaacs, que va fer història convertint-se en la primera dona negra al capdavant de l’organitzac­ió, i que un any més s’ha mostrat “decebuda” per l’exclusivit­at blanca entre els

L’humorista, que ja va conduir la gala el 2005, i Whoopi Goldberg han estat els únics presentado­rs negres

actors que aspiren a l’estatueta.

L’any passat, poc després de l’anunci de la llista dels nominats, el hashtag #OscarsSoWh­ite ja va obrir el debat a Twitter sobre la diversitat a Hollywood, i va ser un catalitzad­or de les protestes. Aquest any la polèmica ressorgeix i molts es pregunten com és possible que amb interpreta­cions com les d’Idris Elba –a Beasts of no Nation–, Will Smith –a La verdad duele– o Michael B. Jordan –a Creed: La leyenda de Rocky– i Samuel L. Jackson a Los odiosos ocho cap afroameric­à no hagi aconseguit una nominació en les quatre categories dedicades als actors.

Chris Rock, que ja va presentar la cerimònia el 2005, és amb l’actriu Whoopi Goldberg un dels dos únics presentado­rs de raça negra que han conduït els Oscar.

 ?? PREMIS OSCAR ?? L’actor Chris Rock al vídeo de presentaci­ó de la gala d’aquest any
PREMIS OSCAR L’actor Chris Rock al vídeo de presentaci­ó de la gala d’aquest any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain