La Vanguardia (Català-1ª edició)

RTVE reforça la seva posició internacio­nal amb Star HD

El nou canal temàtic de l’ens públic inicia avui les seves emissions

- MADRID Europa Press

Star HD, el nou canal temàtic d’RTVE en alta definició centrat en programes d’entretenim­ent i sèries de ficció, comença avui les seves emissions amb una audiència potencial de 400 milions de persones a tot el continent americà. La nova cadena temàtica de l’ens públic complement­arà TVE Internacio­nal i Canal 24 Horas, segons ha anunciat la corporació.

L’emissió en proves de Star HD es va iniciar el mes d’agost passat, amb un bucle de vuit hores de programaci­ó. Des d’aleshores, l’emissió es fa via satèl·lit en obert i, a partir d’avui, el senyal serà codificat de la mateixa manera que els canals TVE i 24 Horas, i distribuïd­a a través dels diferents operadors de televisió de pagament americans.

La subdirecto­ra de vendes internacio­nals de TVE, María Jesús Pérez, ha afirmat que la programa- ció completa podrà ser retransmes­a “per qualsevol tipus de plataforma de televisió de pagament a Amèrica”. En aquest sentit, operadors de Xile, l’Argentina, Puerto Rico i alguns de Centreamèr­ica ja han mostrat interès a distribuir-la. “Ha causat sensació”, ha afirmat Pérez.

Per la seva banda, el director comercial de TVE, Rodolfo Domínguez, ha explicat que es tracta d’un canal temàtic en el qual es podran veure en el seu format original, tal com han estat gravades, sèries com Isabel, La señora, Gran reserva, Los

La cadena dedica el 80% de la seva graella a la ficció, i la resta, a l’entretenim­ent

misterios de Laura, Olmos y Robles, Cuéntame cómo pasó, Águila roja, El ministerio del tiempo, Víctor Ros, Amar en tiempos revueltos o Carlos, rey emperador, entre moltes altres produccion­s.

D’aquesta manera, el 80% de la seva graella estarà dedicada a la ficció, mentre que el 20% restant l’integraran programes d’entretenim­ent com Españoles en el mundo, Destino España, Comando actualidad, Un país para comérselo o El alma de las empresas, formats que, segons ha indicat Domínguez, tenen una “acceptació enorme” com s’ha pogut comprovar en les presentaci­ons que s’han realitzat al continent americà.

“Amb el llançament de Star HD, RTVE ratifica el compromís d’estendre la seva oferta televisiva fora d’Espanya i posar a l’abast de la seva gran audiència internacio­nal continguts d’alta qualitat en HD”, ha assenyalat l’ens públic.

 ?? RTVE ?? Una escena d’El ministerio del tiempo, una de les sèries de ficció que emetrà Star HD
RTVE Una escena d’El ministerio del tiempo, una de les sèries de ficció que emetrà Star HD

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain