La Vanguardia (Català-1ª edició)

Càlida simplicita­t

- DANSA JOAQUIM NOGUERO

Fractus V

Coreografi­a: Sidi Larbi Cherkaoui Dansa: S. Larbi Cherkaoui, D. Jourde, J. Lloyd, F. Thomé Duten, P. Williams Seebacher.

Música: S. Yoshii, W. Park, K. N’dia, S. Datta

Lloc i data: Mercat de les Flors (15/I/2016)

Retorn als orígens de Sidi Larbi Cherkaoui; és a dir, retorn a l’emoció en estat pur, senzilla, lluminosa, perfecta. No només és un espectacle en què cada gest guanya ple sentit: és sobretot una peça d’una calidesa tremenda.

La música i les veus en directe aporten ànima, càlid soul, a cada seqüència coreogràfi­ca. Té lloc una absoluta correspond­ència entre el que veiem i sentim. I les imatges fan diana amb tanta brillantor que fins i tot quan la seva lliçó és evident no molesten. Per exemple, aquesta coreografi­a en la qual cada cop de la percussió és un tret a sang freda, crítica cap a l’espectacul­arització de la violència en els mitjans de masses. També hi ha humor a Fractus V.

Però sobretot, Sidi Larbi oposa a la simplifica­ció de masses alguna cosa així com la simplicita­t individual, la força i la riquesa de la suma d’individus, capaços d’articular-se en un cor harmònic.

Que bonica i orgànica és aquesta complexita­t, gairebé assembleàr­ia, que neix del més absolut respecte per la simplicita­t dels elements en joc!

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain