La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Enrique no juga amb foc

“No m’arrisco amb ningú i menys amb Messi”, avisa el tècnic de cara a San Mamés

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Van sortir vint jugadors després del descans. En faltava un. I no era un qualsevol. Faltava Leo Messi. A Luis Enrique no li va tremolar el pols per substituir el deu i l’argentí ho va entendre. El seu partit va durar 45 minuts. El crac havia notat unes molèsties als isquiotibi­als de la cama dreta i ho va comentar quan va entrar al vestidor, com el tècnic ha demanat als seus jugadors. Des d’aquell moment, la decisió estava presa. Al Camp Nou, amb 2-0 al marcador (el primer, obra seva) i amb l’Athletic amb un jugador menys, no era necessari córrer riscos amb el millor futbolista del planeta. “No m’agrada arriscar-me amb ningú, i encara menys amb Messi”, va revelar el tècnic asturià sobre aquells instants a la caseta. Immediatam­ent, va enviar Arda Turan a escalfar. “Demà [per avui] se li faran les proves pertinents. Era una lleugera molèstia, una petita sobrecàrre­ga. N’hem parlat i hem preferit no arriscar-nos i substituir-lo”; així va relatar la xerrada amb Leo l’entrenador, que ja ha hagut d’estar dos mesos sense l’estrella de l’equip per una distensió al lligament del genoll. En principi, Messi difícilmen­t serà a San Mamés segons ha pogut saber aquest diari, encara que ell no hi va fer cap referència al seu missatge de Facebook. “Feliç per la victòria i perquè vaig poder compartir la Pilota d’Or amb la nostra gent. Una gran part d’aquest premi és també de tothom”, va compartir. Però qui segur que estarà pendent de l’evolució del crac de cara a l’anada dels quarts serà Ernesto Valverde. “Esclar que condiciona si Messi juga al davant o no. Ell està per sobre dels altres”, va reflexiona­r. El de Messi no és l’únic dubte, perquè també Alba va ser un canvi obligat. “No sé si en Jordi s’ha retirat amb una sobrecàrre­ga o alguna cosa més”, va torçar el gest Lucho, que estarà pendent de l’apel·lació per veure si pot comptar amb Luis Suárez dimecres.

El futbol és una capsa de sorpreses i el penal i l’expulsió amb què va començar el duel no se’ls esperava ningú. “El partit no ha tingut a veure amb el que esperàvem Valverde i jo. És un gran avantatge començar així. Quan és a favor és una me- ravella i quan no és una p... enorme”, confessava. “Per a mi, és un càstig excessiu però és el que diu avui dia el reglament i és el que han d’aplicar els àrbitres”.

Això sí, dimecres espera un partit totalment diferent. “Aquest 6-0 no serveix de res per analitzar. No l’utilitzaré per ensenyar als jugadors a veure on podem fer mal a l’Athletic”, va concedir. I va posar com a exemple del perill bilbaí l’error de Piqué en la cessió a Bravo. “L’Athletic és molt intens. No és mai fàcil. En la primera jugada del partit ens han pressionat alt, hem comès un error i ells han tingut una ocasió claríssima”, va avisar, abans d’enviar un clar missatge. “Anirem a guanyar allà”.

“És un càstig excessiu, però és el que diu el reglament, que els àrbitres han d’aplicar” “El 6-0 no serveix per analitzar; no el tornaré a posar als jugadors”

 ?? DAVID RAMOS / GETTY ?? Neymar, que va prendre el comandamen­t després de la substituci­ó de Messi, supera per velocitat Laporte i Etxeita per entrar a l’àrea
DAVID RAMOS / GETTY Neymar, que va prendre el comandamen­t després de la substituci­ó de Messi, supera per velocitat Laporte i Etxeita per entrar a l’àrea

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain