La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid es refugia en el futbol

L’equip de Zidane aconseguei­x la seva segona golejada a casa gràcies a una primera part espectacul­ar

- CARLOS NOVO Madrid

En ple neguit institucio­nal, quan el club surt a escàndol i nyap la setmana per errors als despatxos i falta d’organigram­a esportiu, el Madrid s’aferra a l’únic que li funciona en aquests temps convulsos: el futbol, que sembla que ha despertat gràcies a Zinedine Zidane, sota el comandamen­t del qual l’equip suma dues golejades en dos partits i ha aixecat l’ànim d’una afició desmotivad­a i l’esperit d’una plantilla fracturada pel maneig de Rafa Benítez.

El Madrid va golejar l’Sporting en una gran primera part mentre en la segona es va deixar anar. El partit va durar onze minuts, els que va trigar el Madrid a marcar tres gols i destrossar un Sporting que es va desfer com un terròs de sucre. Només tres dels seus jugadors havien jugat abans al Bernabeu. Des de feia 60 anys, en un partit de la Lliga l’any 1956 contra el Celta, els blancs no marcaven tres gols tan ràpid.

La primera part, un festival, va acabar 5-0, amb dos gols de Cristiano, dos de Benzema i el primer de tots de Bale, que va rematar de cap un córner de Kroos anticipant-se a la defensa visitant. El gal·lès és ara mateix un jugador imparable.

El Madrid és en aquests moments un equip reconeixib­le, un onze que tothom coneix de memòria amb uns jugadors amb els mateixos automatism­es de l’època d’Ancelotti. No hi ha cap altre secret.

Si a la segona part no hi va haver continuïta­t en el joc blanc no va ser per falta de ganes, sinó per culpa de les lesions. El gal·lès va tenir un problema al soli esquerre i ja es va quedar a la caseta en el descans. El soli ha martiritza­t Bale al llarg de tota la seva carrera. Mitjançat el segon temps també es va lesionar Benzema, en aquest cas per un cop al turmell. No sembla que sigui res seriós, segons va dir en la roda de premsa Zidane, però avui li faran proves mèdi- ques per descartar mals majors.

Davant el vendaval que va ser el Madrid en el primer temps l’Sporting no va fer res més que tapar-se. La seva única jugada digna de menció la va protagonit­zar Halilovic, el jove croat cedit pel Barcelona, però el seu compatriot­a Modric li va prendre la pilota abans de concretar la seva rematada.

Abelardo no el va mantenir al terreny de joc per al segon acte. Va sorprendre però va ser una decisió tècnica ja amb 5-0 en contra per donar sortida al camerunès Ndi, que també va ser el millor dels seus en aquest segon acte.

En la segona part es va veure el veritable Sporting, com va dir Abelardo, un equip que va buscar la possessió i va portar la iniciativa del joc en molts minuts. El seu esforç li va servir almenys per aconseguir el gol de l’honor i evitar la sagnia que hauria suposat encaixar una golejada d’escàndol.

Al Madrid el pas dels minuts se li va fer molt llarg i va deixar algunes sensacions que van entelar una mica l’exhibició del primer temps. James va demostrar que ara mateix està lluny de les seves millors prestacion­s i Isco li ha guanyat clarament el lloc. Jesé tampoc no va aportar gran cosa. Les seves curses per la banda van acabar en centres precipitat­s i mal dirigits. La pitjor acció de la tarda va venir de part de Cristiano, que va reaccionar a una falta de Nacho Cases llançant-li una puntada de peu molt lletja que li hauria pogut costar la vermella si Undiano ho hagués advertit. No és la primera vegada que el portuguès deixa anar la cama i el braç per casos així i en més d’una ocasió ha estat expulsat.

La victòria tan àmplia serveix al Madrid per prosseguir amb la sensació d’haver aconseguit el tan anhelat punt d’inflexió després del malson de Benítez. L’equip ha desplegat bon joc i ha golejat al Bernabeu rivals en principi tan propicis com el Deportivo i l’Sporting. Queda ara mesurar-lo lluny de l’empara de Chamartín i, sobretot, a les grans cites. Fora de la Copa, el pròxim examen és al Villamarín contra un Betis en hores baixes. El calendari continua sent el millor aliat de Zidane.

Cristiano va marcar dos gols al primer temps, però hauria pogut veure la vermella per una puntada a Cases El jove croat cedit pel Barcelona va ser el millor de l’Sporting durant el primer temps, l’únic que va jugar

?? DENIS DOYLE / GETTY ?? Benzema i Cristiano observen Bale, lesionat; el gal·lès va ser substituït al descans
DENIS DOYLE / GETTY Benzema i Cristiano observen Bale, lesionat; el gal·lès va ser substituït al descans