La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jugar bé és marcar més gols

Els blanc-i-blaus cauen contra un Getafe que va remuntar una diana d’Hernán amb ofici i sense preciosism­e

- RAMÓN ÁLVAREZ Getafe

Voler no és poder i de bones intencions l’infern n’és ple. Mentre Constantin Galca insisteix a fer jugar bé el seu equip i enviar-lo a l’atac, l’Espanyol continua en la línia en què el va deixar Sergio González. Toca més la pilota, però continua patint massa a baix i no marca de cap manera. Els blanc-i-blaus comencen la segona volta a cinc punts del descens i el tècnic romanès amb prou feines té al seu historial una victòria i un empat –el del Barça– a la Lliga, quatre de 15 punts.

Ahir, Galca tampoc no va dubtar a sortir a totes. Amb el canvi obligat de Róber pel sancionat Javi López i donant una altra oportunita­t a Salva Sevilla a la mitjapunta i deixant d’entrada Gerard a la banqueta, l’onze espanyolis­ta tornava a ser una declaració d’intencions contra el mateix Getafe que havia doblegat l’Sporting i el Betis i provocat la destitució de Pepe Mel. Escribá només va acomodar Yoda al lateral esquerre per fer del lesionat Lago.

I complint amb el guió, l’Espanyol va començar a tocar-la i a ferse amo de la possessió des del principi del partit, tot i evidencian­t aquesta falta de connexió a la zona més poblada per no generar perill. Perquè les mancances que va deixar Sergio continuen sent les mateixes.

Sí, els locals aconseguie­n arribar amb perill i abans que es complís el primer quart d’hora de joc ja havien perdonat el primer. Una gran combinació en un dos contra un entre Víctor Rodríguez i Álvaro Vázquez va acabar en una incomprens­ible rematada per sobre del travesser de l’exespanyol­ista, que va semblar que volia perdonar l’equip en què es va formar.

Caicedo va posar la rèplica immediatam­ent en un contra, tot i que una altra vegada va haver de barallar-se amb el món i va acabar perdent. Però era el Getafe que arribava amb més claredat i Cala va enviar una pilota al travesser quan va rematar un córner al 21. Aquest intercanvi de cops semblava que afavoria els visitants, que tenien més espais dels esperats i en una ràpida acció ofensiva va acabar trobant-se el gol en la seva primera rematada a porta. Una jugada coral iniciada per Abraham al centre del camp que va passar pels peus de Salva Sevilla, Caicedo i Víctor Álvarez va acabar amb un centre des de la banda esquerra del planter que Hernán Pérez va rematar de cap a les xarxes per obrir el marcador al 26.

L’Espanyol agafava avantatge, però el partit seguia el mateix guió i els blaus no van trigar ni tres minuts a fer taules. Després de treure del cercle central, Víctor Rodríguez va rebre una pilota per la banda dreta i va rematar des de la frontal al travesser. Pedro León

A la primera rematada, l’Espanyol es va trobar el gol, però el Getafe en va marcar dos en deu minuts

va aconseguir el rebuig i des de l’altra banda va batre Pau pel pal llarg.

El Geta no es va conformar, va continuar insistint per treure petroli de la seva pressió a la sortida de pilota de l’Espanyol i al 37 ja aconseguia la remuntada amb una pilota que Pedro León va jugar fins a la línia de fons abans de servir-la al primer pal a Sarabia perquè superés el porter espanyolis­ta gairebé sense angle. Tot i que Caicedo va tenir l’empat al 45, el primer temps es va acabar amb avantatge per als locals al marcador i en el joc, molt més efectiu i pragmàtic que el que miraven d’exhibir els espanyolis­tes.

Galca no va renunciar al seu estil després de la represa, i l’Espanyol va tornar a sortir a tocar-la, amb ordre i gràcia, però sense profundita­t. Va tenir l’empat en un lliure directe que Salva Sevilla va enviar al pal al 55 i que Guaita va acabar rebutjant a córner. Però aquest cop ni així. Perquè el Getafe va seguir la seva i Pedro León va posar la rèplica enviant una altra pilota a la soca del pal de Pau al 69 després d’assajar un tret exterior.

Els locals no aconseguie­n tancar el partit per més que entraven amb extrema facilitat per les bandes. Ho va poder fer Pedro León al 78, però va rematar fora un centre ras de Sarabia. I els va tocar acabar el partit mirant de contenir un Espanyol que ni a la desesperad­a aconseguia arribar amb claredat a l’àrea de Guaita.

En aquesta recerca in extremis d’un punt, Galca va recórrer a homes de refresc com Montañés, que al 80 va rematar per sobre del travesser un centre d’Hernán Pérez. Juan Rodríguez va haver de treure una pilota morta sota pals i Caicedo va obligar al 85 Guaita a enviar a córner un cop de cap precís. Un estirar més el braç que la màniga que va evidenciar la falta de punch de l’equip blanc-i-blau abans que al temps afegit Moi Gómez donés el cop de gràcia amb el tercer gol local just abans del xiulet final.

Els blanc-i-blaus van tornar a lluir una possessió estèril contra un rival pragmàtic

 ?? SERGIO BARRENECHE­A / EFE ?? El defensa espanyolis­ta Róber lluita per una pilota entre els jugadors blaus Pedro León i Lacen, ahir al Coliseum Alfonso Pérez
SERGIO BARRENECHE­A / EFE El defensa espanyolis­ta Róber lluita per una pilota entre els jugadors blaus Pedro León i Lacen, ahir al Coliseum Alfonso Pérez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain