La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Penya, sense opció

Els verd-i-negres han perdut 9 del últims 10 partits

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

La Lliga Endesa va començar molt bé per a un Fiatc Joventut que iniciava un nou projecte per culpa de la seva situació econòmica, que força un any rere any la sortida de jugadors molt valuosos. L’equip de Salva Maldonado es va situar amb 5-1, seguint el camí dels conjunts més poderosos, però des d’aleshores 9 derrotes en les últims 10 matxs han situat el club badaloní en una situació incòmoda. L’última desil·lusió va arribar ahir contra un Laboral Kutxa que es va passejar a l’Olímpic, on va imposar la seva indiscutib­le superiorit­at.

La baixa de Mallet, lesionat, va debilitar un col·lectiu que pateix amb aquesta situació, incapaç de plantar cara a adversaris molt més poderosos. Un cop oblidada la il·lusió de la Copa, el Fiatc Joventut s’ha de concentrar ara en el calendari més immediat, molt més benèvol. Dues victòries contra el RETAbet i Movistar Estudiante­s van servir per augmentar la confiança de la plantilla. La tàctica de Diego Simeone, partit a partit.

El d’ahir no va existir com a tal, sobretot a partir del descans (3742). La presència de Paul, que no estava assegurada, va ser important perquè l’aler va contribuir notablemen­t al llançament exterior (15 punts, amb 3 de 7 cistelles i 3 de 4 triples). Malgrat el 2-8, la Penya es va recuperar amb un parcial de 10-0 i encara quedava el segon quart (26-20) perquè Sàbat, Abalde i Sergi Vidal –que va jugar de base– aportaven punts i idees al joc, a més, lògicament, de Paul. Però quan les faltes van obligar a fer canvis, el Fiatc Joventut va quedar en clara inferiorit­at davant del Laboral Kutxa.

El 0-12 abans del descans ja no presagiava res de bo i en el tercer quart es va trencar definitiva­ment el duel perquè l’equip de Vitòria va aportar molt bona qualitat de joc amb Adams, el màxim anotador amb 18 punts, Hanga, Blazic, Shengelia i Bourousis. El 45-64 del minut 28 segellava la victòria visitant i trencava la tònica de les últimes tres temporades en què el Joventut havia sorprès el conjunt basc a Badalona.

Musli no para. L’ICL no en va tenir prou per vèncer el Dominion en un partit molt igualat amb l’excel·lent actuació del pivot serbi (20 punts i 10 rebots), que està jugant a un nivell molt alt. Després del 41-36 del descans, el triangle format per Hannah (13), Bertans (18) i Mumbrú (13) va aportar els punts que necessitav­a el seu equip per distanciar-se (47-54), encara que mai no va veure clar el triomf perquè l’ICL va dominar el rebot (41-34) i no va llançar la tovallola.

Sorpresa a Fuenlabrad­a. El Montakit va anotar més de 20 punts en cada quart i va guanyar per 9185 al Reial Madrid, que va patir la quarta derrota a la Lliga Endesa. Sobin (24), Paunic (18), Popovic (15) i Wear (11) van ser els millors anotadors locals davant un conjunt blanc que no troba la regularita­t aquesta temporada.

SENSE MALLET La baixa del base i el potencial del Laboral Kutxa van determinar la derrota badalonina

?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Miralles i Sergi Vidal intenten bloquejar una acció de James
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Miralles i Sergi Vidal intenten bloquejar una acció de James