La Vanguardia (Català-1ª edició)

Comunitat Autònoma de les Illes Balears

-

Anunci de la Conselleri­a de Territori, Energia i Mobilitat per a l'Obertura del tràmit d'informació pública per la sol·licitud d'autoritzac­ió administra­tiva i reconeixem­ent, en concret, d'utilitat pública del projecte de distribuci­ó de gas natural als termes municipals de Maó, Sant Lluís, Es Castell i Alaior, i instal·lació de planta satèl·lit de GNL en el terme municipal de Maó (Zona 3)

D'acord amb la Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del sector d'hidrocarbu­rs; amb l'article 86 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administra­cions públiques i del procedimen­t administra­tiu comú; amb els articles 17 i 18 de la Llei d'expropiaci­ó forçosa, de 16 de desembre de 1954; se sotmet a informació pública la sol·licitud d'autoritzac­ió administra­tiva i reconeixem­ent, en concret, d'utilitat pública d'una instal·lació de distribuci­ó de gas canalitzat les caracterís­tiques principals de les quals s'assenyalen a continuaci­ó: Núm. d'expedient: 21827/2015 Denominaci­ó de la instal·lació: xarxa de distribuci­ó de gas natural als termes municipals de Maó, Sant Lluís, Es Castell i Alaior, i

instal·lació de planta satèl·lit de GNL en el terme municipal de Maó (Zona 3). Peticionar­i: Gas Natural Distribuci­ón SDG, SA Domicili: Plaça del Gas, 2 - 08003 Barcelona Objecte del projecte: subministr­ar gas natural als termes municipals de Maó, Sant Lluís, Es Castell i Alaior.

Caracterís­tiques principals: les indicades en el projecte redactat en juny de 2015 pel senyor Màrius Lledó i Salvador, enginyer tècnic industrial, i que principalm­ent comprèn les següents: Gas que s'ha de subministr­ar Gas natural amb un PCS de l'ordre de 10.000 Kcal/Nm3, en funció de la seva procedènci­a. Descripció de les instal·lacions -Xarxa de distribuci­ó de gas natural amb pressió màxima d'operació 5 o 0,4 bar (en funció dels punts de subministr­ament) amb conduccion­s de polietilè i d'acer en els encreuamen­ts aeris i les vàlvules de línia necessàrie­s per al subministr­ament als termes municipals de Maó, Sant Lluís, Es Castell i Alaior. La xarxa discorrerà Íntegramen­t per vials i/o béns de domini, ús o servei públic.

-Canonada de fibra òptica: Amb conduccion­s de polietilè i conjuntame­nt amb les canonades de gas natural, amb un diàmetre superior a 110 mm. la qual discorrerà Íntegramen­t per vials i/o béns de domini, ús o servei públic.

- Planta satèl·lit modular de GNL amb 6 dipòsits horitzonta­ls d'emmagatzem­atge de GNL, amb una capacitat total de 925,40 m3, unitat per a descàrrega de cisternes, mòduls de regasifica­ció, regulació, mesura, odoritzaci­ó i sistemes auxiliars; amb sortida del gas natural a 5 o 0,4 bar de pressió, a instal·lar en el T.M. de Maó. Pressupost total 12.371.919,20 euros. D'acord amb lo establert a l'article 103 y següents de la Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del Sector d'Hidrocarbu­rs, es declaren d'utilitat pública les instal·lacions de distribuci­ó de gas natural als efectes d'expropiaci­ó forçosa dels béns i drets necessaris per a la seva instal·lació i la imposició i exercici de la servitud de pas. El projecte tècnic de les instal·lacions inclou plànols parcel-laris i una relació individual­itzada dels béns i drets afectats, així com la descripció de les diferents limitacion­s de domini, i una relació de les diferents administra­cions públiques que tenen béns de domini, ús o servei públic, als efectes de lo establert a l'article 101 del Reial Decret 1434/2002, de 27 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribuci­ó, comerciali­tzació, subministr­ament i procedimen­ts d'autoritzac­ió d'instal·lacions de gas natural.

La descripció de les limitacion­s de domini incloses en la relació de béns i drets afectats són les següents:

Expropiaci­ó en domini: ocupació permanent i perpètua de les parcel·les que s'assenyalen als plànols parcel-laris, al vol, al sòl i al subsòl, necessaris per a la construcci­ó de les instal·lacions d'emmagatzem­atge, de vaporitzac­ió, de filtratge, regulació de pressió i mesurament del gas, les instal·lacions auxiliars, la instal·lació dels conjunts de vàlvules de línia i derivació, canonades de serveis, l'accés a les instal·lacions i la construcci­ó del tancament i les tanques de protecció en la totalitat dels perímetres per a la salvaguard­a de les instal·lacions d'elements estranys o d'intrusos.

Aquesta informació es fa pública pel coneixemen­t general i, especialme­nt, pels propietari­s i altres titulars afectats per l'execució de les obres, la relació dels quals s'adjunta a l'annex d'aquest anunci, per a que aquests, com interessat­s, puguin examinar el projecte de la instal·lació esmentada, a la seu de la Conselleri­a de Territori, Energia i Mobilitat (plaça de Son Castelló, 1, polígon industrial de Son Castelló, Palma), així com en la seu electrònic­a correspone­nt.

Per altra banda, aquest projecte està subjecte al procedimen­t ordinari d'avaluació d'impacte ambiental, per la qual cosa, d'acord amb l'article 36 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació d'impacte ambiental, es sotmet també a informació pública l'estudi d'impacte ambiental elaborat per Backtogree­n Consulting S.L. en octubre de 2015, juntament amb el document de síntesi.

Al mateix temps, s'hi poden formular les al·legacions que es considerin pertinents, en el termini de 30 dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci. Annex Llista concreta i individual­itzada de béns i drets afectats

Projecte: "Xarxa de distribuci­ó de gas natural als termes municipals de maó, sant lluís, es castell, i alaior, i

instal·lació de la planta satèl·lit GNL al tm de maó" Terme municipal de: Maó Abreviatur­es utilitzade­s: SE = m2 expropiaci­ó en domini; SP= m.l. servitud de pas; OT= m2 ocupació temporal; POL = polígon; PAR= parcel·la

Finca: 1. Titular: Antonio Seguí Olives. SE: 11.123,59. SP: –. OT: –. POL: 25. PAR: 175. Naturalesa: Terreny de secà.

Palma, 23 de noviembre de 2015. – El director general d’Energía i Canvi Climàtic, Joan Groizard Payeras. Per delegació del conceller de Territori Energía i Mobilitat

(BOIB 111/2015)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain