La Vanguardia (Català-1ª edició)

Angelique Kerber

CAMPIONA DE L’OPEN D’AUSTRÀLIA

- MARTA MATEO Melbourne Servei especial

Angelique Kerber (28) va sorprendre Serena Williams, favorita de l’Open d’Austràlia, però també els aficionats, que van assistir a l’exhibició de l’alemanya. Kerber no es va deixar impression­ar en el seu debut en una final de Grand Slam.

La grandesa del que és inesperat. Angelique Kerber va sortir a la Rod Laver sense haver viscut en primera persona una final de Grand Slam. Havia de descobrir sense marge d’error com gestionar les seves emocions; com controlar els seus impulsos; com jugar amb pressió o por. Fins i tot com respirar. El repte era majúscul si no superlatiu. Davant tenia la gran favorita. Serena Williams, número u del món i per a molts, la millor tennista de tots els temps. Algú que disputava la final número 26 d’un de gran i sempre que havia arribat a l’última ronda a Melbourne Park, s’havia coronat. Sempre. La mateixa persona que perseguia igualar els 22 grans de Steffi Graf, capricis del destí, ídol i mirall en el qual Kerber es va mirar durant tota la seva infantesa. Serena mai no va fallar en les seves sis finals prèvies a l’Open d’Austràlia. Mai no havia perdut. Fins ahir. Perquè Kerber es va disfressar de Graf. Als seus 28 anys va protagonit­zar una de les sorpreses més sonades del tennis. Protegint la seva estimada Steffi. Però sobretot, aconseguin­t per mèrit i qualitat propis el seu primer Grand Slam. Vencent a Serena Williams 6-4, 3-6 i 6-4 en dues hores i vuit minuts. Amb tota la pista central ovacionant la seva increïble però certa gesta.

“Fa dues setmanes tenia un peu a l’avió a Alemanya i ara sóc aquí a peu dret com a campiona de l’Open d’Austràlia. Què és aquesta bogeria?”, confessava una desconcert­ada però adorable Kerber. La pròxima número dos del món va passar de salvar un punt de partit en la seva primera ronda davant la japonesa Misaki Doi a cenyir-se amb seguretat i fe al seu pla en una final en la qual va desplegar un tennis espectacul­ar. Recordant el consell que Graf li va donar fa deu mesos en tres dies compartits a Las Vegas: “Creu en tu”.

Amb només 13 errors no forçats, l’alemanya va ser un autèntic mur i martiri per a Serena, que si bé va ser molt erràtica a la primera mànega, va equilibrar la balança en el segon parcial. Quan d’altres haguessin sucumbit per força de Williams, unida a l’imant de la victòria, Kerber hi va creure. Quan va desaprofit­ar en el set definitiu un avantatge de 2-0 que hagués estat un punt d’inflexió al 99,9% d’escenaris possibles, l’alemanya no es va deixar portar per la frustració. Amb angles impossible­s, passings per emmarcar i indestruct­ible perseveran­ça, l’alemanya va donar el cop. Des de la restada, trencant en cinc ocasions l’arma més poderosa i efectiva del tennis femení d’avui: el servei de Serena.

“Per més que volgués, per més que entri en aquesta habitació amb tothom esperant que guanyi cada dia de la meva vida, no sóc un robot. Encara que ho intento”, va afirmar la número un després del matx. “Angie ha jugat molt bé avui. Molta gent pot aprendre de la seva acti- tud: ha estat sempre positiva, sense rendir-se. M’ha inspirat”, apuntava després la nord-americana, que es va fondre en una emotiva abraçada amb l’alemanya.

Un cop més, Serena es va quedar a les portes d’igualar Graf. La seva deixebla va complir amb la comesa. Va desprendre’s del vertigen de la principian­t i, tocada per la vareta de Steffi, Angelique Kerber va fer història.

 ??  ??
 ?? MADE NAGI / EFE ?? Serena Williams felicita Angelique Kerber durant l’entrega del títol, ahir a Melbourne
MADE NAGI / EFE Serena Williams felicita Angelique Kerber durant l’entrega del títol, ahir a Melbourne
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain