La Vanguardia (Català-1ª edició)

C’s es llança a “trepitjar territori” per ampliar el seu suport a Catalunya

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

Inés Arrimadas no vol que el seu càrrec de líder de l’oposició al Parlament es limiti a una simple denominaci­ó formal i ultima una bateria d’iniciative­s parlamentà­ries per marcar l’agenda del debat a la Cambra catalana en els pròxims mesos. En paral·lel, els dirigents del partit centrista, que han pres bona nota dels decebedors resultats del 20-D a Catalunya, han po- sat en marxa una campanya que els portarà a trepitjar “més territori”.

L’objectiu no és cap altre que el de suavitzar la imatge excessivam­ent urbana que acompanya C’s des de la seva fundació fa deu anys, ampliar les seves bases de votants, i reforçar la seva estructura fora de l’àrea metropolit­ana de Barcelona.

“Catalunya és molt diversa i s’han d’escoltar totes les realitats socials, territoria­ls i econòmi- ques”, va afirmar ahir Arrimadas durant una visita a la Val d’Aran.

Amb les iniciative­s parlamentà­ries i la seva presència territoria­l Ciutadans aspira també a posar en evidència un Govern de la Generalita­t que, segons el seu parer, en els últims anys “parla molt d’independèn­cia” mentre descuida la gestió, les polítiques d’ocupació, la sanitat i les infraestru­ctures.

L’ofensiva parlamentà­ria posarà especial atenció en el dèficit en inversió en infraestru­ctures per part de la Generalita­t i el Govern central a moltes zones, com és el cas de la Val d’Aran, on Arrimadas i el portaveu de C’s, Carlos Carrizosa, flanquejat­s pel diputat taronja d’aquesta comarca, Javier Rivas, van mantenir ahir una reunió amb representa­nts de l’hostaleria i comerços.

Arrimadas va denunciar el “dèficit evident” en inversions que pateix aquest territori i va anunciar que traslladar­à les propostes del seu partit al Parlament, a les comissions legislativ­es i en matèria de pressupost­os de la Generalita­t.

Segons la líder de Ciutadans és urgent “desestacio­nalitzar” l’oferta turística de la Val d’Aran, molt encarada als mesos d’hivern.

Arrimadas també portarà a la Cambra la reclamació que es millorin i es facilitin els accessos per carretera a la vall i que s’aposti per aquesta comarca com un dels “motors econòmics” de Catalunya.

La mà dreta de Rivera va explicar els motius de l’abstenció de C’s en la votació el gener de 2015 de la llei d’Aran, que entre altres coses parla de la “realitat nacional” del poble aranès i dota el govern d’aquesta regió de més competènci­es.

La presidenta del grup parlamenta­ri de C’s va lamentar que la llei evita fer referència tant a la reforma de la llei electoral com a la reclamació històrica de millorar del sistema de finançamen­t d’aquest territori.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain