La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tramvia polèmic per la Diagonal

-

LA connexió del Trambaix i el Trambesòs a través de l’avinguda Diagonal, que uniria les places Francesc Macià i Glòries, és un dels projectes estrella que l’alcaldessa Ada Colau vol dur a terme sota el seu mandat. Ja ha apuntat l’any 2017 com la data d’inici de les obres. Però aquests plans sembla que són força precipitat­s i no tenen encara el consens polític i ciutadà que exigeix un projecte de tanta envergadur­a.

Sense entrar en el fons de si és convenient per a la ciutat o no ho és, avui dia hi ha molts aspectes del projecte que no s’han explicat a l’opinió pública, com tampoc no s’ha explicat la valoració de les altres alternativ­es. Aquesta és una obra tan important per a la ciutat, pels efectes que pot tenir sobre la mobilitat, que no s’ha de dur a terme amb decisions unilateral­s i sense els estudis i la reflexió adients. Entre altres coses, el trànsit per la Diagonal quedaria molt limitat i la seva desviació podria col·lapsar tot l’Eixample.

Al marge del que s’ha esmentat, tot indica que el pressupost de cent milions d’euros avançat podria arribar a ser molt més gran, així com el termini de divuit mesos fixat per a les obres, que posaran de cap per avall tota la Diagonal i que suposaran complicaci­ons serioses per als ciutadans. A més, les obres de la plaça de les Glòries s’estan fent sense tenir en compte l’arribada del tramvia. En suma, tot fa l’efecte de massa improvisac­ió.

Tampoc no és acceptable que l’Ajuntament no hagi volgut consultar els ciutadans si consideren adequada la unió dels dos tramvies per la Diagonal, quan les consultes populars es fan per obres molt més petites. La democràcia participat­iva, amb un referèndum, com estableix la Carta Municipal, cal més que mai per les moltes implicacio­ns de les obres i els canvis que es volen fer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain