La Vanguardia (Català-1ª edició)

“M’he espantat”

Luis Enrique va témer per la integritat de Messi en veure la puntada de peu de Filipe Luís

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

“Què és, això? Què és, això?”. Luis Enrique va anar directamen­t a interpel·lar el quart àrbitre. No és que sortís de l’àrea tècnica, és que va entrar al terreny de joc. I després es va adreçar també a l’assistent. Amb la mateixa demanda. “I això què és?”, els preguntava, esgargamel­lant-se. L’entrada de Filipe Luís a Messi és terrorífic­a, fa esgarrifar. L’acció hauria de portar un avís que pot ferir sensibilit­ats abans de ser emesa a la televisió. En directe tot el Camp Nou va sentir una esgarrifan­ça. Però el tècnic asturià, que va veure l’acció de prop, estava molt alterat, com posseït. Fins i tot Juan Carlos Unzué li va haver de demanar que es retirés. “M’he espantat”, va confessar Luis Enrique, que es va témer el pitjor, preocupat. Els seus gestos corroboren el pànic. “Has vist la meva reacció? Doncs ja saps què he pensat. No l’analitzaré”, va dir el tècnic, que va preferir no donar-li més protagonis­me a la lletja acció en roda de premsa.

També Diego Simeone va tenir una visió privilegia­da. Messi es va recargolar de dolor davant d’ell. Però l’entrenador de l’Atlètic va ser més fred i ho va atribuir tot a una

BEN ACOSTUMATS “Aquí si no és un 4-0 sembla un partit pèssim, però estem encantats”

mala decisió del seu jugador. “Va ser una lectura d’una situació de joc i l’àrbitre va interpreta­r el que va interpreta­r”, va dir. Encara que sí que li va donar un cop de mà al brasiler. “No els recrimino res ni a Filipe ni a Godín”.

L’entrenador barcelonis­ta va de- finir l’arrencada com a “estranya”. “Ens ha costat entrar en el partit curiosamen­t contra un equip que t’ho exigeix. I s’han posat per davant”, va lamentar. Encara que si el gol de Munir de la setmana passada a Màlaga va ser contraprod­uent, aquesta vegada el gol de Koke va despertar el Barça. “Ha servit per espavilar- nos. Hem fet uns vint minuts molt bons tancant l’Atlètic a la seva àrea”. Però amb el marcador a favor i primer amb un home més i després dos, el Barça no va tancar el partit. I Bravo encara va fer una gran aturada davant Griezmann. “És igual d’important que els gols que hem fet. Era vital que les poques ocasions que tingués l’Atlètic les aturés”.

L’asturià va destacar la capacitat de patir del seu equip. “No hem resolt el partit de la manera més espectacul­ar però és que estem tan ben acostumats per aquí que sembla que si no guanyem 4-0 sigui un partit pèssim. Hi ha molts aspectes per millorar però tots els culers marxem encantats del Camp Nou”, es va congratula­r del resultat i dels tres punts d’avantatge a la classifica­ció. “Està molt ben encaminat per al Barça. Queda molta Lliga però ells fallen poc”, va apuntar el Cholo.

Amb Luis Enrique, el Barça ha guanyat els sis partits que ha jugat contra l’Atlètic, bèstia negra de Martino. “Amb el Celta, ell em va guanyar els dos”, va recordar. “Així que té més a veure amb els equips que amb els entrenador­s”, va raonar amb modèstia.

RECONEIXEM­ENT AL PORTER “L’aturada de Bravo a Griezmann és tan important com els gols que hem marcat”

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Luis Enrique protesta iradament i envaeix el camp per la falta de Filipe Luís a Messi, que es dol a terra de la puntada de peu
MANÉ ESPINOSA Luis Enrique protesta iradament i envaeix el camp per la falta de Filipe Luís a Messi, que es dol a terra de la puntada de peu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain