La Vanguardia (Català-1ª edició)

Qüestió de fe i d’organitzac­ió

L’Espanyol visita el Madrid sense cinc titulars i amb sis possibles debutants a Chamartín

- RAMÓN ÁLVAREZ Sant Adrià de Besòs

“Ens falta molta gent, però anem amb fe i amb moltes ganes, tot i que el més important serà estar molt ben organitzat­s allà. És del que hem parlat aquests dies. Anirem a jugar i provarem de treure’n alguna cosa positiva”. Constantin Galca ha parlat molt al llarg d’aquesta setmana amb els seus jugadors sobre la visita al Bernabeu d’aquesta nit. No per explicar-los batalletes i recordar que ell al seu dia va veure porta al feu blanc, una fita que considera anecdòtica, sinó per intentar desdramati­tzar una situació, si més no, difícil per als seus, que hauran de visitar el Madrid sense cinc dels seus homes habituals –Caicedo, Gerard, Marco Asensio, Burgui i Víctor Álvarez– a causa de les lesions, les sancions i la clàusula de la por que imposa el club madridista als seus jugadors cedits. “Quan acceptes aquest tipus de cessions després no et pots queixar”, va deixar anar el tècnic amb ironia sobre la política esportiva que ha portat fins ara el seu club.

El cas és que Galca va haver de disposar ahir de fins a sis homes que mai no han jugat a Chamartín i que avui tenen opcions serioses d’estrenar-se. El tècnic espanyolis­ta ha hagut de recórrer a tots els seus homes disponible­s excepte Róber, un dels del planter amb què el míster no compta, com Raíllo, ja cedit a la Ponferradi­na. L’altre, paradoxalm­ent, és Mamadou, l’únic davanter amb qui va viatjar ahir i que no només té tots els números per debutar a l’estadi blanc, sinó per jugar els 90 minuts. De fet, Galca no ha volgut citar aquesta setmana cap dels jugadors del filial, malgrat que Adrià Dalmau és el pichichi dels quatre grups de Segona B. Amb un concepte molt marcat de la dignitat esportiva, el míster blanc-i-blau vol evitar escenes com les que va protagonit­zar aquell baby Espanyol amb què es va plantar Pochettino al Bernabeu la campanya 2009-2010, amb selfie dels jugadors del filial sobre la gespa inclosa. D’altra banda, el tècnic encara confia en l’arribada del jove davanter romanès Andrei Ivan, a qui coneix bé com a tècnic de la sub-17 romanesa.

Sí que van viatjar a Madrid els dos nous reforços, el central costa-riqueny Óscar Duarte i el porter lituà Arlauskis. Tots dos tenen

RES D’EXPERIMENT­S Sense cap altre davanter que Mamadou, Galca no ha citat el filial Dalmau, ‘pichichi’ de Segona B

opcions de debutar, sobretot el defensa. Si surt Arla serà per fer asseure Pau, titular indiscutib­le durant tota la temporada. “Sí, és possible que juguin, estic molt content amb ells”, va dir ahir el tècnic. També es van desplaçar els ja recuperats Cañas i Víctor Sánchez, malgrat no tenir ritme de competició.

“No importa els qui siguem, hem de sortir a jugar, sense emocions, a deixar-nos anar per buscar alguna cosa positiva. Hem preparat el partit i intentarem fer-ho el millor possible”. En aquest genèric “alguna cosa positiva” Galca no només inclou esgarrapar algun punt, com va fer el Betis fa una setmana contra el Madrid, sinó oferir una bona imatge. “Cal buscar-ho tot. Resultat i bon joc, perquè això ens farà confiança”.

El partit del Villamarín, lògicament, és el referent amb què ha treballat aquests dies el tècnic romanès. “No ens podem comparar amb el Madrid, hem d’intentar explotar les nostres virtuts, com va fer el Betis –va considerar el míster–. Hem de defensar molt bé i aprofitar els espais, perquè la clau és marcar. Tot i que sabem que no pots fer un partit calcat al del Betis nosaltres intentarem fer un bon partit”.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? El costa-riqueny Óscar Duarte, en primer terme, durant l’entrenamen­t d’ahir de l’Espanyol a la ciutat esportiva de Sant Adrià
GEMMA MIRALDA El costa-riqueny Óscar Duarte, en primer terme, durant l’entrenamen­t d’ahir de l’Espanyol a la ciutat esportiva de Sant Adrià

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain