La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borges fa la seva filial cotitzada capçalera del grup agrícola

- MAR GALTÉS Barcelona

El grup Borges ha dut a terme un canvi de denominaci­ó social de la seva filial Agrofruse –dedicada a l’explotació de finques agrícoles per a la producció de nous, pistatxos i ametlles i cotitzat en el segon mercat de la Borsa de Madrid des de 1987–, que ha passat a denominar-se Borges Agricultur­al & Industrial Nuts, S.A. El canvi va ser aprovat per la junta d’accioniste­s de l’empresa al 30 de novembre del 2015 i comunicat ahir dissabte a la CNMV.

Segons aquesta informació, Borges Agricultur­al & Industrial Nuts “és la societat capçalera del primer grup espanyol cotitzat a la Borsa de Madrid dedicat a l’explotació de finques agrícoles per a la producció de nous, pistatxos i ametlles”. “Com a societat hòlding el seu principal objectiu és liderar, coordinar i impulsar el desenvolup­ament del grup que encapçala”, va dir la CNMV.

Borges, propietat de quatre branques de la família Pont (tres Pont Amenós i Pont Grau), ha dut a terme en els últims dos anys un procés de reestructu­ració societària i es va fixar de termini el final del seu exercici comptable actual, el pròxim mes de maig, per decidir la fórmula amb què obrir el seu capital a socis externs per afrontar el creixement previst.

La companyia ha valorat en els últims mesos una sortida a

El canvi, aprovat el novembre del 2015, va ser comunicat ahir a la CNMV

borsa –amb el canvi de nom d’Agrofuse, ja té un peu dins–; una emissió de bons, o l’entrada de capital risc en alguna de les divisions. La capçalera del grup és el Pont Family Holding, integrat per Borges Nuts (fruita seca, divisió agrícola i industrial); Borges Edible Oils (industrial) i Borges Branded Foods (vendes al consum).

L’últim any, segons la informació facilitada per la companyia, el grup va augmentar les vendes un 9% fins als 675 milions d’euros, amb un benefici de 14 milions. El 69% de les vendes correspone­n a mercats internacio­nals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain