La Vanguardia (Català-1ª edició)

LipoTrue creix en R+D amb la inversió en la genòmica Ascidea

- MAR GALTÉS Barcelona

El grup LipoTrue-Primaderm, dedicat a la fabricació d’ingredient­s i comerciali­tzació de productes de cosmètica, ha adquirit el 51% d’Ascidea, empresa de biologia computacio­nal aplicada a la genòmica.

Lipotrue-Primaderm, amb seu a Gavà, és el grup d’empreses liderat per José María García Antón, doctor en biologia i cofundador de Lipotec (empresa que el 2012 van vendre al grup de Warren Buffet). Des d’aleshores, el seu objectiu és “crear una multinacio­nal de la cosmètica que sigui referent mundial”: Primaderm canalitza les innovacion­s en cosmètica genòmica amb la marca One Gen i els Skin Genomic Center. El repte industrial es vehicula a través de LipoTrue, una nova empresa de desenvolup­ament de pèptids que és al centre d’un clúster d’empreses d’R+D a què destinarà com a mínim 5 milions d’euros, explica García Antón: ha creat Deep Blue Sea i Skin Research Center, i par- ticipa a Agrenvec (proteïnes de plantes, a Madrid) i ara a Ascidea.

Ascidea, creada el 2011 per Albert Mascarell i Manuel Pacareu, té a Sant Cugat un equip de 9 biotecnòle­gs i el 2015 va facturar 650.000 euros. La companyia va participar amb Primaderm en el desenvolup­ament de One Gen. La previsió aquest any és arribar a 4 milions.

Per la seva part, el grup Primaderm-LipoTrue, que dóna feina a més de 110 persones (de les quals més del 25% són doctors i dedicats a R+D) preveu facturar aquest any uns 22 milions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain