La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Manchester City fitxa Guardiola per tres anys

Pellegrini diu adéu al club de Manchester, que anuncia el fitxatge de Pep durant 3 anys

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Cap a l’hora del dinar Manuel Pellegrini va deixar anar la bomba. Durant la conferènci­a prèvia a la visita del Manchester City al camp del Sunderland, el segon contra el penúltim de la Premier, el tècnic xilè va anunciar el seu adéu al club citizen quan s’acabi la temporada. Tot seguit, l’entitat oficialitz­ava mitjançant un comunicat el fitxatge de Josep Guardiola per a les tres pròximes campanyes. “El club no ha fet res d’amagat meu. Ho sabia des de fa un mes i crec que és millor que no hi hagi rumors ni especulaci­ons, així que m’estimo més tancar-ho avui –va explicar l’entrenador–. Vaig parlar amb el club fa dues setmanes per dir-los que ho faria [deixar sense efecte la clàusula de renovació per una altra temporada]”.

A finals de desembre el Bayern va anunciar la sortida de Guardiola després de la seva tercera temporada al club bavarès, en el qual el substituir­à l’ex del Reial Madrid Carlo Ancelotti, i es van obrir les especulaci­ons. “Pep Guardiola treballarà aquí. No sé si serà la pròxima temporada al City o en un altre club, però estic segur que un dia vindrà a la Premier”, va dir aleshores profèticam­ent Pellegrini. El Manchester United i també el Chelsea pretenien els serveis de l’entrenador català, encara que el Manchester City era el més ben col·locat, entre altres coses perquè els seus amics Txiki Begiristai­n i Ferran Soriano hi figuren com a executius de màxim nivell. Remenen les cireres.

L’entitat indica que el fitxatge de Guardiola suposa la culminació dels contactes iniciats el 2012, quan el tècnic es va estimar més dirigir la seva carrera cap a Alemanya i el City va haver d’optar de mala gana per l’Ingeniero. L’operació era, en cert sentit, un secret de domini públic, però no per això va deixar de crear ahir una forta convulsió a Anglaterra. Us imagineu Guardiola a la ban- queta del City i Mourinho a la del United? Doncs és una possibilit­at que apassiona la Premier. La rivalitat és un bon negoci.

Som davant una situació anòmala. No és pas freqüent que un entrenador anunciï el seu comiat en plena competició, i menys que un club que estigui aspirant a tot reveli qui serà el seu pròxim tècnic. Patiran un buit de poder els vestidors del Bayern i el City? Des que Guardiola va notificar la seva baixa l’equip ha vençut els seus dos partits de la Bundesliga, encara que, penalitzat per les lesions, no ha practicat un joc gaire bo. Disposa de 8 punts d’avantatge sobre el Borussia Dortmund i s’enfrontarà al Juventus als vuitens de la Lliga de Campions. Pel que fa als citizens, no els sembla que l’anunci fet ahir repercutei­xi negativame­nt en la temporada. L’equip és segon a la Premier a 3 punts del Leicester i jugarà contra el Dinamo de Kíev l’eliminatòr­ia de la Champions. Més aviat, segons la premsa de Manchester, el club espera que la situació actuï com a galvanitza­dor del planter. Pellegrini és un tècnic estimat i els seus jugadors procuraran donar-li un bon comiat, especulen. A més, miraran de fer mèrits perquè Guardiola els tingui en compte.

Perquè tindrà un xec de petrodòlar­s en blanc per confeccion­ar una plantilla al seu gust. El club que presideix Khaldoon al-Mubarak valora especialme­nt la capacitat de Guardiola de seduir figures del futbol mundial. Des d’ara no gaires estrelles podran quedar fora de l’abast dels tentacles del City, que en pocs anys ha deixat de ser el parent pobre del Manchester United, encara que el seu palmarès es limita a 4 lligues i només un títol continenta­l, la Recopa de la 1969-1970.

Al desembre Pellegrini ja tenia clara la jugada: “M’estimo aquest club i espero que en el futur ell [Guardiola] també pugui treballar aquí. Estic segur que serà una persona molt important per a aquest club”. De fet, a Manchester circula la versió que el tècnic xilè no hauria renunciat al contracte que li permetia treballar una altra temporada si no hagués estat Pep Guardiola el seu successor. Ara el xilè, de 62 anys, sona com a pròxim entrenador del Chelsea, un càrrec per al qual també s’especula amb Simeone, Conte i Sampaoli. La Premier es frega les mans.

L’INGENIERO “El club no ha fet res d’amagat meu: ho sabia des de fa un mes i val més que no hi hagi rumors”

LA INCÒGNITA Els equips implicats confien que la situació no crearà un buit de poder als vestidors fins a final de temporada

 ?? JASON CAIRNDUFF / REUTERS ?? Manuel Pellegrini sona com a futur tècnic del Chelsea
JASON CAIRNDUFF / REUTERS Manuel Pellegrini sona com a futur tècnic del Chelsea
 ?? LUKAS BARTH / AFP ?? Guardiola deixarà el Bayern després de tres temporades
LUKAS BARTH / AFP Guardiola deixarà el Bayern després de tres temporades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain