La Vanguardia (Català-1ª edició)

El cas dels ERO s’interposa en el camí de Susana Díaz

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

La presidenta andalusa, Susana Díaz, ha tingut dues notícies molt dolentes en menys de tres dies. Divendres es confirmava que haurà de comparèixe­r a la comissió parlamentà­ria que investiga el frau en els cursos de formació, malgrat que sempre ha defensat que no té res a aportar, ja que els fets presumptam­ent delictius es van produir abans no arribés a la presidènci­a de la Junta. Aquesta vegada Ciutadans, els aliats de Susana Díaz, amb el PP i Podem, van votar a favor que comparegui la presidenta, i fins i tot pot ser que hagi de fer-ho en més d’una ocasió, “si les seves primeres declaracio­ns són insuficien­ts per saber tota la veritat”, va assenyalar Juan Marín, portaveu de la formació d’Albert Rivera a Andalusia.

En segon lloc, dos alts càrrecs de la Junta han presentat la seva dimissió, assetjats per les seves presumptes implicacio­ns en els casos fraudulent­s. L’intervento­r general de la Junta d’Andalusia, Adolfo García Fernández, presentava ahir la renúncia al càrrec. La dimissió de García Fernández s’uneix a la de Juan Jesús Jiménez, viceconsel­ler d’Igualtat i Polítiques Socials, que va presentar la renúncia divendres quan es va saber que haurà de declarar pel cas dels ERO fraudulent­s.

A més de Susana Díaz, la comissió d’investigac­ió parlamentà­ria dels cursos citarà els expresiden­ts socialiste­s de la Junta Manuel Chaves i José Antonio Griñán, així com l’actual ministra d’Ocupació en funcions, Fátima Báñez. Juntament amb ells també desfilaran per l’hospital de las Cinco Llagas el conseller d’Ocupació, José Sánchez Maldonado, i els seus antecessor­s des del 2002, Antonio Ávila, Manuel Recio, Antonio Fernández i José Antonio Viera, així com els exconselle­rs d’Educació Luciano Alonso i Mar Moreno i l’exconselle­r d’Hisenda i empresari Ángel Ojeda.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain