La Vanguardia (Català-1ª edició)

Albiol reforça la direcció del PPC amb persones afins i ja prepara el congrés

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

És un líder que encara no té el poder orgànic per prendre sense tuteles les decisions que exigeixen el moment polític i la delicada situació del Partit Popular català. Una interinita­t, la que viu Xavier García Albiol, que s’arrossega des de les eleccions del 27-S, quan va substituir Alicia Sánchez-Camacho com a candidat a la Generalita­t, i pel fet que encara no hagi tingut lloc el congrés que oficialitz­a el traspàs de comandamen­ts.

Sánchez-Camacho, doncs, continua sent la presidenta del PP a Catalunya, tot i que s’ha traslladat al Congrés, on té un càrrec a la Mesa, i García Albiol, mentrestan­t, s’ha de conformar amb la presidènci­a del grup al Parlament.

Ara, amb la previsió que el congrés dels populars catalans s’endarrerei­xi –es farà en funció de si es constituei­x un nou govern central o no, i de la possibilit­at que hi hagi eleccions anticipade­s al juny–, Albiol ha decidit agafar les regnes. Ahir va anunciar al comitè executiu del partit la imminent incorporac­ió de nous càrrecs a la direcció del PP.

Persones de l’estricta confiança de l’exalcalde de Badalona que s’integraran des de dissabte a l’estructura orgànica i tindran per objectiu la reconstruc­ció del partit al territori, després que l’exalcalde de Bada- lona ha constatat aquests últims mesos les dificultat­s en l’estructura del Partit Popular a Lleida, Tarragona i Girona.

“El partit està triturat i hi té una estructura mínima [en aquestes tres províncies]”, denuncien diversos membres de l’actual direcció, que lamenten que durant l’últim any del mandat d’Alicia SánchezCam­acho es va descuidar els quadres i el diàleg amb les cúpules territoria­ls i no es va reaccionar malgrat la seriosa advertènci­a que hi havia un problema després de les eleccions municipals.

A més, els pròxims dies es podrien anunciar algunes baixes per motius personals de càrrecs sensibles de la direcció popular.

Amb aquest cop de timó García Albiol pretén confeccion­ar al seu voltant un equip de “fidels”, situats principalm­ent en càrrecs d’organitzac­ió, que li permeti controlar el partit i preparar un congrés on es disputarà el control definitiu del PP a Catalunya i l’impuls amb mans lliures de la reforma que anhela.

Entre els noms que s’estudien, en espera que Albiol consensuï els seus candidats amb Sánchez-Camacho i Jorge Fernández, destaca el de l’exdiputat per Girona Sergio Santamaría. “Hem de donar un missatge de com hem de treballar els pròxims anys, tenint clar que la societat catalana no és la mateixa que els últims anys i el PP s’hi ha d’adaptar”, va dir Albiol.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain