La Vanguardia (Català-1ª edició)

Oportunita­t de Sánchez

-

La societat canvia, el cicle passa de vell a nou, i el PSOE també ha de ser un nou temps; ser el partit que les seves sigles diuen “obrer”. Un partit d’esquerres. Per tant, jo estic amb Pedro Sánchez. Respecto, però no comparteix­o, afirmacion­s, comentaris de Felipe González, Alfonso Guerra i alguns barons. Pedro Sánchez va ser elegit en primàries per la militància del partit. Ell té, doncs, les regnes per negociar, amb el vistiplau del comitè federal, el que el poble espanyol ha votat, ha demanat. Un canvi, una alternativ­a al govern de dretes en funcions.

Hi ha una oportunita­t històrica, personal, que Pedro Sánchez no ha de desaprofit­ar. Aconseguir el govern d’Espanya. Difícil de formar, però no impossible. Can- viar el que per a molts han estat quatre anys nefastos, injustos i deplorable­s. La majoria de gent que hem votat esquerres volem el govern del canvi. I per això i moltes coses més, dic que estic amb Pedro Sánchez.

Sóc socialista convençudí­ssim, català i espanyol. Els gestos que ha fet Pedro Sánchez al comitè federal del PSOE el dia 30 de gener són democràtic­s, talentosos i intel·ligents. Primer, atraure els barons crítics, passant el congrés de juny a maig. Segon, sàviament, amb habilitat i pel bon camí, dir que serà la militància, les bases del partit, qui avalarà els possibles pactes amb altres partits. Ànims, Pedro!

FRANCESC CARAFI

Sant Sadurní d’Anoia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain