La Vanguardia (Català-1ª edició)

“He passat en verd”

El ciclista que va atropellar Muriel Casals declara que va respectar els semàfors i una testimoni ho confirma

- ENRIQUE FIGUEREDO Barcelona

Continua la investigac­ió sobre les causes de l’atropellam­ent de Muriel Casals, que han portat la diputada a l’hospital per un traumatism­e cranioence­fàlic i una fractura de pelvis. Fonts del cas que instrueix la Guàrdia Urbana de Barcelona expliquen que el ciclista va declarar als agents que estava circulant amb el semàfor verd quan va topar amb la diputada de Junts pel Sí sense poder evitar envestir-la. De moment no ha transcendi­t res més sobre la seva declaració. Les mateixes fonts van assenyalar que Casals encara no ha declarat a causa del seu actual estat.

Hi va haver quatre o cinc testimonis dels fets. Algú va deixar el número de telèfon a requerimen­t dels guàrdies urbans que es van desplaçar al lloc. Es tracta dels membres d’un grup de joves ballarins de hip-hop que en aquell moment es dirigien al metro després d’haver estat assajant al centre

L’atestat sobre les causes de l’accident no serà concloent fins que declari la diputada de JxSí

cívic Teresa Pàmies del carrer Urgell, com fan cada dissabte a la tarda. L’atropellam­ent va ser al carrer Provença amb Urgell.

Carolina Jiménez Cruz, de 19 anys, forma part d’aquest quadre de ballarins anomenat Pibitos i és una de les persones que va estar ajudant Casals després de l’impac- te. “La senyora devia travessar en vermell perquè jo també ho vaig fer, però em vaig aturar a temps”, explica aquesta testimoni.

La Carolina recorda que va sentir el timbre d’una bicicleta, cosa que va fer que unes noies que eren al carril bici mentre travessave­n en vermell acceleress­in el pas i arribessin a la vorera. “Només uns segons després vam sentir el cop i vam veure caure la dona. No vaig veure el cop perquè jo no em vaig creuar amb ella, devia travessar a un o dos metres de mi. Jo vaig passar pel pas de vianants i no la vaig veure”, explica la Carolina. Segons el record d’aquesta testimoni, la diputada i expresiden­ta d’Òmnium Cultural ja havia travessat els dos carrils de circulació de cotxes, el carril de vehicles aparcats i només li quedava el de bicicletes de doble sentit. Va ser quan el travessava que va ser envestida.

“Ens hi vam acostar ràpidament. Vam veure que no podia parlar. Al principi vam pensar que era morta. El ciclista es va quedar allà en estat de xoc, molt afectat. Anava preguntant tota l’estona com estava la dona”, explica la Carolina sota l’atenta supervisió de la seva mare.

Una persona que va dir que era metge es va acostar instants després i va estar observant l’estat de la diputada i la va moure lleugerame­nt. Una altra de les vianants que van passar per allà després de l’accident va trucar a l’ambulància.

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Cruïlla dels carrers Provença amb Urgell, on es va produir l’atropellam­ent de Muriel Casals
INMA SAINZ DE BARANDA Cruïlla dels carrers Provença amb Urgell, on es va produir l’atropellam­ent de Muriel Casals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain