La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona penja el web que articularà el gran procés participat­iu del mandat

- L. BENVENUTY Barcelona

Els tinents d’alcalde Gala Pin i Jaume Asens van presentar ahir el web http://decidim.barcelona.cat, que ha d’articular el gran procés participat­iu destinat a definir el pla d’acció municipal (PAM) d’aquest mandat. Qualsevol ciutadà ja hi pot fer propostes, però només els que estiguin empadronat­s a Barcelona podran mostrar el seu suport a les diferents idees. Ahir ja se’n podien llegir les primeres: prohibir la publicitat sexista, la imposició de límits contaminan­ts més restrictiu­s, la creació d’un organisme que reguli el mercat de lloguer, etcètera.

L’objectiu del govern que dirigeix l’alcaldessa Ada Colau és que les aportacion­s ciutadanes més populars, després de passar per una comissió que n’estudiï la viabilitat tècnica i política, ja estiguin incloses al PAM que s’aprovi de manera inicial a l’abril i de manera definitiva al juliol.

Els tinent d’alcalde van recordar que en paral·lel el PAM es negociarà amb la resta de les forces polítiques. A més, per elaborar aquest document l’Ajuntament també té previst celebrar més de 300 reunions de tota mena amb veïns, operadors o empresaris. Les primeres tindran lloc d’aquí un parell de setmanes. Pin va defensar que la gestió de bona part d’aquests processos participat­ius hagi sortit a concurs públic. “Molts ajuntament­s fan contractes en aquests casos. I si no tinguéssim a sobre la llei Montoro no estaríem tan ajustats”, va assegurar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain