La Vanguardia (Català-1ª edició)

Millor gener en la història de 8tv

La sèrie ‘Roma’, que s’emet el dimarts a la nit, s’ha convertit en l’estrena de més èxit de la cadena

- BARCELONA Redacció

8tv ha tancat el primer mes de l’any amb un extraordin­ari 3,6% de share, una xifra que suposa el millor registre per a aquest mes en tota la història de la cadena, així com també un clar suport a les iniciative­s empreses aquest mes de gener, tant en dies laborables com en cap de setmana, ja que l’audiència entre setmana se situa en un 4,5%, i millora sis dècimes, i en un 2,2% els festius, i en millora cinc. Per províncies, cal destacar el 4,5% de share que s’ha obtingut a Barcelona capital, i també el 4,3% de Girona.

En aquest sentit, una de les aportacion­s més significat­ives ha estat l’èxit de la sèrie Roma, que té l’honor d’haver-se convertit en la

Josep Cuní continua sent un referent informatiu

millor estrena en la història de 8tv. Cada dimarts, en prime time, aquesta extraordin­ària producció de l’HBO i la BBC que ens endinsa en l’imperi més fascinant del món registra grans audiències, que han arribat fins al 8,9% de share, i ha estat capaç de reunir davant el televisor més de 200.000 espectador­s, de manera que se situa en el rànquing dels programes més vistos del dia a Catalunya. Seguint en aquesta línia, també cal destacar la gran acollida que han tingut les estrenes dels capítols de la quarta temporada de Crimen en el paraíso, els dissabtes a la tarda, i de Miénteme i Shark, els diumenges a la tarda, que han convertit 8tv en un autèntic referent del món de les sèries.

No hi ha cap mena de dubte que, en un inici d’any trepidant pel que fa a actualitat política, Josep Cuní tenia al davant el repte de continuar sent un dels grans referents informatiu­s a Catalunya, i les bones audiències del seu 8 al dia, que ha obtingut una mitjana del 7,9%, i ha millorat en sis dècimes el 7,3% del gener del 2015, ho demostren. En un mes especialme­nt intens, en gran mesura per la incertesa política tan a Catalunya com a Espanya, 8 al dia ha sabut reaccionar en tot moment i no ha dubtat a ampliar l’horari habitual, així com els dies d’emissió, amb edicions especials en dissabtes i diumenges, per mantenir informada l’audiència sobre l’evolució de les negociacio­ns de la CUP i Junts pel Sí pel nomenament del nou president de la Generalita­t, Carles Puigdemont.

També mereixen una menció especial els resultats que ha obtingut el renovat Trencadís de Sandra Barneda, que amb noves seccions i col·laboradors, i amb una nova imatge, tant gràfica com de plató, ha acabat el mes amb un meritori 3,1% d’audiència i s’ha refermat com una alternativ­a diferent de les tardes televisive­s catalanes.

Com ja és habitual, l’Arucitys d’Alfons Arús, amb un optimisme contagiós i una manera divertida i desimbolta d’abordar tots els temes i seccions, ja sigui una crònica social, del món del cor o de la televisió, sempre rep el suport de l’audiència i ha tancat el mes amb un 6% de share, de manera que es manté com el magazine en català dels migdies preferit dels catalans, sobretot entre el target de 35 a 44 anys, els més apreciats pels anunciants, entre els quals obté un espectacul­ar 11,5% d’audiència.

Després dels bons resultats d’aquest últim mes, 8tv encara el febrer amb un gran optimisme, així com amb noves estrenes i projectes en marxa que hauran de servir per consolidar-la com la televisió amb més projecció del moment a Catalunya.

El renovat magazine de Sandra Barneda sedueix l’audiència

 ?? HBO ?? Una escena de l’aclamada sèrie de l’HBO i la BBC
Roma, que 8tv emet els dimarts
HBO Una escena de l’aclamada sèrie de l’HBO i la BBC Roma, que 8tv emet els dimarts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain