La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’aposta per ‘La peste’

Alberto Rodríguez, director de ‘La isla mínima’, posa en marxa la primera producció exclusiva de Movistar+

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Alberto Rodríguez ja prepara la seva segona incursió al món de les sèries de televisió. El director sevillà, guanyador de deu premis Goya amb La isla mínima, rodarà La peste, la primera producció de Movistar+ emmarcada en la intenció de l’operadora d’oferir als seus clients continguts diferents i exclusius.

La nova sèrie té com a data d’estrena la tardor del 2017, però ja està oficialmen­t en marxa. Rodríguez, un director molt meticulós a qui agrada tenir-ho tot absolutame­nt lligat abans de començar a treballar, començarà els propers dies la preproducc­ió, mentre que el càsting d’actors es durà a terme al març. El rodatge de La peste es farà a finals d’aquest any.

Aquest espai llarg de temps és una de les condicions del sevillà per tirar endavant el projecte. Rodríguez recorda: “Vaig sobreviure de miracle quan vaig fer quatre episodis per a la sèrie Hispania, d’Antena 3, així que el factor temps, poder treballar a Sevilla i tenir marge per al desenvolup­ament del guió han estat factors decisius per acceptar aquesta aventura”.

La peste constarà de sis capítols d’uns 45 o 50 minuts de durada i la sèrie tindrà els ingredient­s d’un thriller, ja que s’investigar­à un assassinat, però també farà especial atenció als conflictes relacionat­s amb el poder, la política, la religió, etcètera, ocorreguts en una època llunyana però perfectame­nt traslladab­les a l’actualitat.

L’escenari serà la Sevilla del segle XVI, enriquida per les seves relacions amb l’acabat de descobrir Nou Món, una cosmogonia de l’antiguitat, “la Nova York d’Occident en aquell temps, on es parlaven cinquanta idiomes i vivien persones de tots els colors i totes les creences”. “Una ciutat molt devota i molt bagassa” alhora, va comentar Rafael

El cineasta sevillà assegura que accepta el repte perquè tindrà prou temps per fer un treball de qualitat

Cobos, el guionista habitual d’Alberto Rodríguez, durant la presentaci­ó. Una urbs a la qual arriba l’Apocalipsi en forma d’epidèmia de pesta.

El fil argumental parteix d’algú que rep l’encàrrec de rescatar un nen perquè el seu pare ha mort en una ciutat devastada per una epidèmia de pesta. A partir de llavors, Rodríguez i el seu company habitual, Rafael Cobos, encapçalen un grup de persones que aniran donant forma a les trames que se succeeixen.

“La història ha anat creixent en moltes direccions i al final serà un fresc de la ciutat i del país”, rebla el director, que podrà tenir el seu equip de sempre, el mateix que l’ha acompanyat en pel·lícules com El factor Pilgrim, El traje, Siete vírge- nes o Grupo 7: Álex Catalán com a cap de fotografia, el guionista Rafael Cobos i el productor José Antonio Félez. “Ens interessa el dia a dia de la Sevilla de llavors, com s’hi vivia i el seu paral·lelisme amb la vida actual”, comenta Rodríguez.

Encara no hi ha noms sobre qui protagonit­zaran aquesta aposta de Movistar+ però, d’acord a la manera de treballar d’Alberto Rodríguez, es pot donar per fet que hi haurà alguna sorpresa inesperada i agradable, com va passar amb Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez, protagonis­tes de La isla mínima. “Apostarem per bons actors, pels millors per sobre dels noms”, comenta el director de La peste. De moment tampoc no hi ha xifres sobre el pressupost amb què es treballa per a aquesta ficció històrica.

 ?? DANI DUCH ?? Alberto Rodríguez recull el Goya com a millor director per La isla mínima
DANI DUCH Alberto Rodríguez recull el Goya com a millor director per La isla mínima

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain