La Vanguardia (Català-1ª edició)

Magnat de l’Àsia Menor

MUSTAFA KOC (1960-2016) Empresari turc

- RICARDO GINÉS

Mustafa Koc tenia previst volar a la ciutat suïssa de Davos per participar en la cimera de l’economia mundial. La vigília del viatge havia parlat personalme­nt amb el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, a Ankara, abans de tornar al seu avió privat a Istanbul. Aquell dia es va llevar aviat per seguir els compromiso­s de l’agenda i, quan estava fent esport, va patir un atac de cor que va ser definitiu.

La mort de Mustafa Koc, a les regnes des del 2003 del complex empresaria­l més gran de Turquia, va causar commoció al país, sobretot per la seva joventut. Amb tot just 55 anys, ningú no esperava un desenllaç com aquest, malgrat haver tingut diverses complicaci­ons cardíaques anteriors. Això sí, va lluitar quatre hores abans de morir.

Fa tretze anys, quan en tenia 43, Mustafa Koc va rebre del seu pare, Rahmi Koc, el relleu al capdavant del consorci empresaria­l que porta el cognom de la família. I el va convertir en el vaixell insígnia de la gran empresa turca: actualment té el 45% de la producció automobilí­stica a Turquia i el 43% de les exportacio­ns.

De fet, el grup d’empreses Koc –entre les quals algunes de les més conegudes del país euroasiàti­c, com Tüpras (refineria), Arcelik (electrodom­èstics), Tofas i Ford Otosan (vehicles), Yapi- Kredi (banca privada)...– és l’únic turc que està a l’altura per entrar a la List Fortune 500.

En aquesta llista de les 500 companyies més importants a nivell mundial, l’enorme empresa, amb el logotip d’un brau vermell (Koc significa xai en turc), es troba al lloc 381. El grup industrial més gran del país va obtenir 1.488 milions d’euros de resultat net consolidat el 2014.

El hòlding Koc es compon de 113 empreses, 90.000 empleats i 14.000 distribuïd­ors, agències, serveis i persones de postvenda, segons la seva pàgina web.

Tot va començar amb l’avi, Vehbi Koc, nascut a Corakli, una localitat propera a la capital, Ankara, el 1901, encara sota l’imperi otomà. El fundador de la dinastia va partir d’una humil botiga de queviures fins a apoderar-se de les llicències a Turquia de la Ford i Standard Oil. Aviat arribaria el naixement del Grup Koc el 1938.

Sota el regnat del seu nét Mustafa, amb un físic imponent en què destacaven un ulls blaus penetrants, algunes de les companyies del conglomera­t empresaria­l familiar es van expandir amb rapidesa i es van globalitza­r. Bon exemple d’això és Beko, la marca d’electrodom­èstics de gamma blanca, convertida en el tercer patrocinad­or del Futbol Club Barcelona, el nom de la qual els jugadors llueixen al braç.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain