La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arla, l’única concessió a Galca

L’Espanyol descarta contractar el jove davanter que fins ahir demanava el tècnic

- RAMÓN ÁLVAREZ Sant Adrià de Besòs

La vergonyosa derrota que va patir l’Espanyol al Bernabeu ha implicat una conseqüènc­ia paradoxal: la paralitzac­ió del fitxatge del jove davanter romanès Andrei Ivan, l’home que Constantin Galca va demanar de manera implícita fins i tot a la sala de premsa del feu blanc després de la golejada. “Tant de bo en vingui algun”, va deixar anar allà el tècnic espanyolis­ta en referència al jugador que fins ahir només tenia un acord verbal amb l’Steaua de Bucarest. La imatge que va oferir l’equip i fins i tot la controvert­ida aposta de Galca per l’altre reforç que ell mateix havia cuinat, el porter lituà Arlauskis, van ser determinan­ts perquè la comissió esportiva espanyolis­ta, liderada per Ramon Robert, decidís ahir parar la contractac­ió d’Ivan després de mantenir una reunió al migdia amb l’encara director esportiu, Òscar Perarnau, en la qual no va arribar a participar el tècnic.

Galca encara té crèdit per a la nova directiva espanyolis­ta, però Arla ha estat l’última concessió que el club ha decidit fer-li. A mitja tarda, també sense possibilit­at de donar cap de les bai- xes previstes i sense substituts de nivell per als comptats jugadors que el club encara estava en disposició de cedir i fins i tot vendre, l’Espanyol va decidir donar per tancat el mercat mitjançant un comunicat sense esperar possibles efectes col·laterals ni oportunita­ts d’última hora. És una filosofia que té poc a veure amb la dels nous gestors blanc-i-blaus. Fins al punt que Perarnau va poder permetre’s el luxe, impensable al tancament d’altres finestres, d’acomiadars­e de qui anava trobant-se per la ciutat esportiva, tot i que continuarà al càrrec fins dijous.

No va ser l’única paradoxa del dia després de la golejada del Bernabeu. En l’entrenamen­t vespertí que va convocar Galca no va estar present Pau, el porter sacrificat pel tècnic, amb permís per a uns exàmens a l’Inefc. Després de deixar aparcada la carrera de Psicologia, el del planter s’ha decantat per l’Educació Física i ahir no va dubtar a entregar-s’hi.

El seu substitut al Bernabeu va firmar els seus primers autògrafs com a espanyolis­ta i Fuentes, un dels jugadors a qui Galca va deixar l’encàrrec de buscarse equip, el va portar al seu nou domicili barceloní. Davant el grapat d’aficionats que va saludar, el lituà es va mostrar feliç, va voler girar full de la seva infausta estrena i va agrair la seva confiança al míster.

Ahir també es va confirmar que Víctor Sánchez, que va sortir tocat del Bernabeu, només té una sobrecàrre­ga als isquiotibi­als de la cama dreta i que podrà estar a disposició del tècnic en la visita de la Reial Societat dilluns vinent. Continua sent dubte, però, la participac­ió de Felipe Caicedo.

UN ENSURT Víctor Sánchez, que es va retirar tocat del Bernabeu, només té una sobrecàrre­ga

 ?? DANI DUCH ?? Arlauskis recull una pilota després d’un gol del Madrid
DANI DUCH Arlauskis recull una pilota després d’un gol del Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain