La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torna Txérixev

El rus podria jugar amb el València la semifinal contra el Barça

- CARLOS NOVO Madrid

El mercat d’hivern del 2016 no va oferir gaires sorpreses. L’últim dia gairebé tot van ser cessions. L’únic moviment dels grans clubs espanyols ahir a la nit va ser la cessió del rus Denís Txérixev al València, cosa que ja va anticipar Zinédine Zidane a la seva roda de premsa de diumenge. Txérixev amb prou feines havia tingut minuts amb Rafa Benítez i tampoc no havia comptat per al nou tècnic francès. Es dóna la circumstàn­cia que el jugador podria disputar ja demà l’anada de la semifinal de la Copa contra el Barcelona si Gary Neville el convoca amb el seu nou equip. Va ser just la seva alineació amb el Madrid a l’anada de l’eliminatòr­ia contra el Cadis el que va suposar l’eliminació de la competició de l’equip blanc perquè Txérixev arrossegav­a una sanció de la temporada anterior amb el Vila-real, cosa que ningú no va advertir al Reial Madrid.

El club blanc hauria preferit que Txérixev recalés en algun equip de la Premier per no passar el tràngol de veure el rus disputant la Copa. El Madrid va rebre dues ofertes: una del Sevilla, on el pare del jugador és un dels ajudants d’Unai Emery i on ja havia jugat fa dues temporades, i una altra del València, per la qual finalment es va decantar. L’equip de Peter Lim que entrena Neville ja acumula onze jornades sense guanyar a la lliga.

El Madrid també va estar fins a l’últim moment buscant al mercat per si trobava un lateral esquerre barat per crear més competènci­a a Marcelo. No en va trobar cap. El club també va rebre ofertes per Nacho, la més important del Roma, el seu rival a la Champions, però va optar per conservar el jugador. Un cas semblant va ser el de Lucas Vázquez, el revulsiu preferit per a Benítez, que és carn de banqueta o de grada amb Zidane.

Al Barcelona no hi va haver moviments i es va limitar a inscriure Arda Turan i Aleix Vidal, fitxats l’estiu passat. Al capítol de les cessions el lateral del planter Martín Montoya va passar de l’Inter, on amb prou feines ha tingut oportunita­ts, al Betis.

A l’Atlètic de Madrid tampoc no hi va haver sorpreses d’última hora. El club del Manzanares ja va fitxar a l’estiu i ha inscrit ara Matías Kranevitte­r, procedent del River, i va incorporar a començamen­ts de gener el migcampist­a Augusto, lesionat als lligaments per a dos mesos al Camp Nou. L’Atlètic va cedir diumenge al València el seu lateral Siqueira, que no ha comptat per al Cholo. El club de Peter Lim va cedir per la seva part Orban al Llevant, l’altre club de la ciutat.

El Sevilla es va reforçar amb dos exs de l’equip: Fazio i Diogo, tots dos procedents de la lliga italiana. El Rayo també va moure el mercat amb un altre retorn, el del migcampist­a català Piti. Un altre dels semifinali­stes de la Copa va fitxar Marcelo Díaz procedent de l’Hamburg, però va retenir Nolito, pretès pel Barcelona.

UNA ALTRA CESSIÓ El lateral Martín Montoya, que el Barcelona tenia prestat a l’Inter, acabarà la temporada al Betis

 ?? KIKO HUESCA / EFE ?? Denís Txérixev
KIKO HUESCA / EFE Denís Txérixev

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain